web developer圍爐區

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
Wordpress load 得慢嘅話你有無睇吓自己嘅plug-in 組合有無問題、係咪裝得太多builder或者有無 optimise CSS 之類嘅嘢

你打 Wordpress page speed 都好多教學
可以試吓跟住嚟執
我有能力自己整 framework 有齊 test case ,夠唔夠料
巴打祝你外國發展順利
bookmark左個post
學到好多野
新生 想問吓跟住Adobe ui整 用咗3日先整得一頁static page會唔會太耐 公司網頁來的
*手
Angular太複雜好難學
有無兩倍咁誇張
我响加拿大做,稅前就好正,稅後人工其實同香港差唔多
啲錢好好洗就真

以前做歐洲公司,多同事歐洲黎,主要法國比利時同英國,佢地話歐洲人工低過呢邊仲高稅過呢到,又要生活費高

同埋外國都好多白痴做 IT 的
新手 想問wix點搞到dropdown menu 唔要佢default果隻
做左兩年code9, 好似乜都唔識咁
兩年都可以乜都唔識
識少少扮代表咁囉
Spring 真係唔熟
要惡補下SpringBoot & Spring
熟以下tech: SQL, JAVA, JS, J2EE, HTML, CSS, Struts
好似冇其他, 應該冇人請
咁都冇人請
做frontend 出面通常要埋ReactJS/ Angular 我都做左一年 乜都唔識咁 自學緊SpringBoot 同ReactJS
讀完cs乜都唔識,而家先自學寫web,但好多野要學,又好似冇咩目標咁
成段野都唔知講乜鳩
SPA咪睇落唔洗load
乜鬼野hosting wordpress
想問下用js玩machine learning可唔可行
好似有tensorflow.js畀你玩
點會唔得
但問題你用人地model係無用
當人地一識嘅話知你只係用人地model唔識tone嘅話 都係哂氣
呃d唔識嘅人咪有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞