[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我都想知,呢期有promote
邊度做緊promote?
你點影的?
而家個天東南偏南有兩粒比較光既星,
左係土星,右係木星
咩機咩鏡?
巴打覺得邊個禮物最抵?

又做promote
咁似之前睇youtube個人用R3 200-600 再落2x
我用a6400
如果賣番出去既就HARDDISK好似易放D,其他就真係睇有冇實際需要,便攜式LED相對實用
想問下各位巴打 如果新手想買部專係用黎影相既Sony機 本身自己只係用緊部M50 通常拍嘢用 但呢排想入番部新機 有冇咩好推介
屌,今日剛剛先買左支t28~200 ...
放心,冇28200份
都諗落街價平$300左右,除左話去雙成攞會多兩年保外,其實個價差唔多,未計禮物放番出去要時間
A7R3 或者 R4
幾錢budget? 影咩多? 要唔要full frame?
ff 機
萬能乜都ok a7iii
拍片主既 a7sii
好大像可以數毛但好快打爆hd, 影女影完佢易嬲既 就a7r4

卡片機
rx100 果d 啦,好撚無敵下,但好撚貴 富士xt50既價錢...
12-24 2.8都出,
16-35重係萬四
由佢出已經想買,
買埋佢搭枝100-400去玩咩都夠
到時放埋枝24-105
想問下如果放左15mm 同埋35mm 轉16-35gm是否不智呢??
Budget 就大概10000 啦 影人多 唔洗full frame
如果係咁,其實可以諗下富士wo ,鏡頭 又平d 又係日本做+外型靚仔, d 色又唔錯(唔開raw 影果d 人最愛)
但富士d 暗位係 難頂既但apsc 機 e 個問題都算係死証來
枝1635同街價差唔多 買唔買得過
m50有冇咩你唔想放棄既地方?
如果冇就賣左佢,橫掂canon都放棄efm

之後可以睇下6100 or 6400
有反mon拍下vlog又有得插mic
不過sony影人顏色始終要後期

如果你鍾意富士色都可以望下
一皮xt30/xt3 kit,賣左部m50可以入多支定焦

好過你拖兩套system
我就係想放左部M50 之後轉Sony 個system 有霖過轉 XT30 不過自己想用Sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞