[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
心動不如行動
出發去毒氣室啦
咁又未去到心動,依家A73好滿意
釣住你

Nokishita spotted an article with the title “Hand-on preview of the widest-angle lens “FE 12-24mm F2.8 GM“. The article has since ben removed. I hope I can find a cached version of this. Please share in the comment system if you find it! Thanks!
如果真係出會放1635gm換佢
大家對支T70180有冇咩唔好嘅評價?
我試咗幾次,基本上都好滿意,唯一令我卻步嘅會得番10fps (A9)
70200呢個焦段,連拍速度都幾緊要
我用緊a7iii呀,應該冇影響?
其實入部A73body
大家係咪都會建議上肥花啲樓上鋪一筆過
係咪點都平過百老滙嗰啲
係, 大鋪同官方價差唔多
如果想分期上showroom 買應該差唔多價錢
上星期出左 連埋支T1728 係出面買 講下價應該都平百老匯一二千
請教下如果剛夠預算$20000或以內,入A73好定A7R3, 定A7R4?
A7R3和A7R4, 畫質和細緻度是否好過A73好多?
R4買卡買ssd
換左R4要換埋電腦,有需要既連鏡都要換埋,但睇到相又會覺得值既
買a6400 body 襯咩鏡好
想拍vlog 同影相
聽講16-50mm係廢
入R4要换咁多嘢,但why鏡都要换? e mount不是全部用到?
明了
無,想要就買吧
s2470係咪仲未解決入塵問題?
想入支2.8變焦
2470GM - QC買大細
S2470 - 入塵
T2875 - 3.1 firmware 俾sony debuff
好難揀
支24 f1.8剛剛垂直跌落地,鏡片冇碎,但對唔到焦,轉左MF,有時會意認唔到有鏡頭,或者㩒左快門等一陣先影到相,大家有冇試過拎鏡頭去整?
人為
bye
24 1.4/1.8?
1.8
T2875用家表示升完無感覺
拎上去報下價囉,應該都幾和味
入R4一闊三大,諗清楚先好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞