[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
咁拍片呢?拍片嚟講,富士又有咩好過罪大 
好多細節冇講
個個見到r5 45mp 20fps就話屌打A9, 其實等埋實機review都未遲。
睇返Eos R 標8fps, 但開tracking得5 fps, 實際揀tracking priority得返2-3fps
Canon俾beta機人玩但唔俾出review/comparison, 實有功能未整好/未掂。

利申: 想Canon屌打Sony, 咁sony就要放多d科技落下一代機身
拍片 富士 機 個design 太唔就手啦,始終佢係諗住影相方向出法
婚攝都大把人用緊
佢果時唔係單卡應該更多人用
你覺得係咪係
如果以你咁講sony係砍機重練
以a74同當年s3情況都好似
出機前有部勁機頂佢
咁今次a74會唔會又比r5r6威脅到而砍左呢?
我上兩年玩過xe2同買左xe3
夠光下直出jpg fuji贏太多
佢弱點係暗光處理差
拍片順手程度就sony好d
果時未出xt4得xh1牛龜咁大
其他無機防有d shot想手持都差d

富士拍片好處緊係有大把film你玩
有婚攝行家直頭富士film做早拍晚播慳返d調色時間
咁A7SII隔咗五年都未更新,但次次一傳臨出前,P記一發佈新機後,就無影無縱,仲要p記一出s1h有風冷散熱後,而家A7s3就傳話會有類似嘅散熱,好難唔令人覺得係改變設計砍掉重煉,因為畢竟五年未更新
至於A74已經由上年年尾傳到今年3月,結果又未出,由A73到而家都係兩年半時間,會唔會完全砍掉重煉就唔敢百分百肯定啦,但係會比之前所傳嘅spec基礎上再提高啲都有可能嘅,如果又學A7SIII玩到拖成四五年咁又難講囉,但咁拖法又會R6搶返曬啲市場囉
T70180去星際問過幾間都係5年保,永成買就有7年保,但永成就貴幾百,請問大家會點揀?去邊間買好?
死啦,我真係唔係好識欣賞所謂富士色
如果唔計SONY,我剩係會揀NIKON
點會屌打到
最多咪少勝

不過有任何廠比到壓力sony都好
等佢進步得快d
我揀左7年保
睇你覺得七年內會唔會仲用呢支鏡,同埋仲有保既時候可以賣貴少少,雖然龍仔二手價
諗住收支龍仔2875, 而家幾多先係合理範圍?
其實星際買果啲五年保係咪都係官方果五年?
果7年保係永成自己比多兩年?
a7riii 街拍 想要輕 請問有無咩好介紹?
都係官方(好似)
如果巴膠用夠唔夠
去邊到買鏡好?見巴打成日話四寶三陽個啲好伏
影女?
自製PIN HOLE
覺得差果20mm差距唔大
唔是,想一路行一路影下街景個種
Fe 85mm 1.8 vs Fe 85mm 1.4gm
$3480 vs $9990
差6500, 一支對焦快 一支慢啲
一枝有防震,一支無,
用A7R3,買邊支好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞