[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
四寶買水貨會唔會有伏
之前聽講係staff問題
咁quality 上 係咪正常
Mobile01 呢篇T28-200 影得好好 ,J到出血
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=254&t=6125742
今日放工應該去落訂
1224GM la
好貴,多2mm
多2mm多好多
一枝夠買3枝14-24art
我都諗緊放唔放支t28~75 換 e 支
反正入黑我咪換番支t17~28 再上d iso 咪得/ 入支35 .8
里卡豆根本用咩都無分別
m43同ff都影到咁高質
我唔明點解佢啲相咁sharp
明明其他review聞相都無咁𠝹手
有1635gm 諗緊轉1224gm 定入支14mm定焦好
冇睇邊個出相,原來里卡豆
唔怪得D相既色水咁熟又覺得好鬼靚
構圖就一半半,佢好多相都係snap
我係鍾意睇佢d調色同文筆幾好笑

另外有個bloger 巷子裡的生活
佢d sony開箱我都幾鍾意睇
多謝巴打介紹!
我都係呢幾個月先睇多咗唔同既野
唔知道嗰位樓主原來咁出名
係呀 或者入黑都照用佢 但只用28-31呢個焦距 好似光圈都有2.8
我都有28-75但應該keep住先 看下門口
其實如果同時有2875同28200會否不智?
其實75 都有2.8既話留低為左影人像其實都好?
講起巷子裡的生活大大,最記得佢用200-600mm + 2x倍鏡影土星
尋日啱啱先睇完呢個review
其實買sony相機邊度會最平?係咪都係得四寶果啲?
我都有睇 真係見到個環
同埋佢成日公開處邢d女
Btw 雞排妹
https://www.dcfever.com/trading/view.php?id=8304375
如何一支2014年買嘅鏡
賣得貴過今時今日嘅一手價
而家望上天都見到土星
a6400 同 a7rii點揀好
會影星,人,景同埋拍片
出咗t1728之後 呢支二手5000都俾多
A73啦
Sony apsc無乜高cp鏡(最多sigma三劍)
A6400無防震唔岩做主力,做副機一流

A7r2就大舊
你買到都可能比人操到殘

不如儲多少少a73

A73都係貴上面兩部3k-4k
但影星可以高iso
影人對比r2膚色靚左eye af仲勁好多
拍片整體就吊打上面兩部啦
係衰個mon差d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞