[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
解釋乜野?我有話一定有s3咩?
日後整合兩條line只出a7同r得唔得?
只不過係你堅持Sony s3一定暗中砍左兩次姐
唔講以為你係sony高層
係囉,A74都未出,你自己都話傳嘅都唔可以當真,咁你又將之前流傳嘅A74 spec攞出嚟講,你自己都假設咗佢A74會唧牙膏啦,我都未假設咬定認為A74最終spec會輸或贏R5/R6,如果到時A74出到嚟唔係之前流傳嘅spec,你自己(估)果啲咪又係自打嘴巴囉,你估就啱嘅,人估就錯嘅
解釋唔到咁你又咁武斷認為唔係砍掉重煉,你都可以認為整合兩條line只出A7同R,到A7SIII真係出嘅話,你到時咪自打嘴“啪啪”囉
你可以堅持,我夠可以堅持囉
咁我都可以話你唔講以為你係sony高層添
咁價錢差左成一半 係睇你有冇錢啫
哦,你話唔一定有S3呀嘛
你認為係日後整合兩條line只出A7同r呀嘛
嗱!“啪啪”
已經確認咗係有A7SII後繼機呀!係Dpreview訪問Sony田中健二講㗎

http://www.nphoto.net/news/2020-07/03/19ab1174646ecb13.shtml
咁都仲有f4 vs f2.8呢樣要諗既,其實都難選擇
唔係個個巴打都識睇英文,將就下啦
用緊A7iii
如果賣咗枝24105G 換 T28200 會唔會好不智
想問下a7m3配龍仔大三元夠唔夠做 影人同景多
1.睇你係咪需要105mm打後既range而唔想帶多支tele
2.本身有超廣角既話,由24轉28 基本上無影響

如果有1,2 ,咁轉28-200都無乜大問題

反而我主力用16-35gm , 又唔想用tele所以入左支sel24-240
想問下 啱啱入手a7iii+90mm macro 有時用用下會突然冇左自動對焦 重開機就冇事
係bug定係壞多
反正大家鬥吹
咁咪睇多半年至一年邊個鞭邊個屍囉
仲使乜睇多半年至一年呀,而家就鞭咗你屍啦#h,田中健二咪講咗有A7SII後繼囉,你仲話係整合兩條line只出A7同R,家陣你咪柒咗囉,咁田中健二係咪鳩吹呀?柒咗跌落地都要嗱返渣沙
就算要硬套我段野都睇清楚我打咩啦

「日後整合兩條line只出a7同r「得唔得?」
只不過係你堅持Sony s3一定暗中砍左兩次姐」

係串緊你都係吹s3有砍過
咁變兩條line得唔得?
解埋比你聽睇唔睇得明?

幾多「傳閒」又點
咪又係睇下佢部a74出成點?

講到尾你認為A7s3對家勁就砍兩次
咁部a74唔好出部廢過r5r6既野出黎喎
唔係等陣s系就良心砍兩次
A74就照出就唔好啦
夠,開心使用中
用非R既,轉T28200都應該唔太覺差別,講真用緊R4如果唔係手震問題都想轉
咁得閒搵野嘈交

到時出左咩a7s3 a74

大家咪又係shut up and take my money

本身我都估a74 都係吱牙膏 加返a92 a74 新加嘅feature 落去再出部

睇黎sony 真係會改一改了
想問如果放a7ii連Kit鏡 有盒 會有人收嗎?
一直放咗係到無乜點用 已過保
有 睇下你放幾錢姐
其實canon咁擰斷支牙膏係好事
A74起碼唔會A9升A9ii咁
咁討論區係討論先有野睇
原本都係順便討論下s3有無比人砍過重練
講講下好似唔信s3無砍過就有罪咁

又放支那文話怕人唔識睇英文又叫晒柒頭咁款

本身Sony rumours好多都fake到暈架啦
A6300出完後半年彈部a6500都收唔到風
盛傳a73出果時sony又整部a7r3先
再傳出a7s3但又就整部a7r4
再之前夠話出a5又傳話出a9r

依d所謂sony月經文既爆料人仕有邊次中?
但硬係要我信s3既「傳閒」係砍過兩次所以唔出
5年啦
要出出到第4代都得啦
砍黎做乜?
Sony明明一貫出機做法就係機海
Rx100系列小改款就出但上幾代照賣
A6000系好似6100同6400都係小改款就照出

我就唔信sony唯獨s3要砍兩次再全新design s3咁特別對待

唔阻大家討論
做返cd rom算
redesign 過幾多次我就唔知
但估計咁多年冇出主要都係關散熱事
咁叫你解釋點解五年都未更新,你又講唔出我嘅解釋就係砍掉重煉,我嘅論點第一次就係sony歐洲銷售經理係2018年五月話過A7SIII好快會到,結果P記係年底一傳S1後,A7SIII係2018年就唔見咗影
第二次到2019年3月傳話A7SIII會係秋季發佈,結果P記就係2019年6月1日發佈埋S1H,有埋風冷散熱,仲話會係秋季發售,結果2019年部A7SIII又無咗影

而家到2020年7月傳緊A7SIII都係玩新散熱系統,好難唔令人相信係因為S1H嘅影響呀嘛

叫你講下點解五年未更新嘅論點,你嘅論點話係玩整合兩條line得A7/R唔會再有A7SIII呀嘛,咁我俾埋田中健二嘅訪問“啪啪”聲刮咗你囉,你話解釋呢句係想串我呀,咁你串都要俾個係事實嘅論點嚟串囉,你而家串我嘅論點係俾田中健二嘅答案鞭到你“啪啪”聲囉,係真係有A7SII後繼機呀嘛,柒咗就認啦
係囉!A74未出,你而夠話唔好信啲傳聞,咁你又拎傳聞出嚟嘅A74 牙膏SPEC嚟講,咁你又信曬咁拎住呢個唧牙膏嘅spec咁認定輸俾R6
你自己都選擇性咁信傳聞啦
我信砍掉重煉就唔得
你信未出嘅A74唧會牙膏輸R5/6就得,輸R5咁就肯定嘅,輸R6就唔敢講啦

我夠想貼有正體字嘅田中健二嘅訪問啦,但無呀嘛,咁咪貼殘體字嘅訪問link囉,貼英文link你估個個識睇呀?殘體字係肉酸呀,但起碼相信大部分巴打識睇同明內文先,我信識睇殘體字內文嘅巴打嘅人數係多過英文內文囉,如果個個巴打識睇英文嘅話我肯定係貼英文link㗎,用下腦啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞