[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
dcfever廣告信一半先
等鬼佬review
仲叫廣告,肥花做review 通常倒米多
d廠多得佢唔少
講起肥花review,佢地有時真係亂咁黎
印象中有次係比較兩部一樣mount的機身,竟然插兩枝唔同的鏡去比較
香港冬天啲麻雀有無咁肥
有無人 係t 28~75 轉 左支28~200
求感想
印象最深反而係肥花review入面d鏡次次都勁多塵
呢樣mobile01就好好多
Sony confirms the A7sII successor is coming this summer! And says “Everything on this camera is new”
想快D出A7 III多d
其實都唔使對a7iiii咁大期望
之前睇過流傳個規格 再加埋你望下r3上r4
頂盡a74有翻芒同upgrade 下個芒質素就算
R4係咪將會有低像素拍攝 下下100MB一張相 買HD都買到破產
不嬲setting 有 不過得jpg
但raw 就full resolution

咁你買r4預左喇
唔係就買a7iii 都夠喇
睇自己習慣
我影風景,高反差, 高iso會raw,用電腦修圖
平時影小朋友大量相就jpg多, 影大頭就中size就夠,大多數都用大size影完過手機慢慢crop 簡單edit

仲有你影咁多張raw,講真去影一次真係有幾多張會滿意同鍾意,重覆或唔滿意就dele law
係,以前影相開一個folder再用viewer慢慢選都可以,轉左R4要分日子甚至時間folder,讀raw都有d慢
用uhs2 reader?
唔係,已經copy晒去電腦ssd,但太多太大files
咁可以買條evo 980 pro pcie 4.0 ssd 體驗下
買左R4需要學識放手
唔岩心水就要delete
以前73 會必留
可以唔放
只要你夠錢放係高階storage 到
但都係要換電腦
快d 買
遲下u 都冇得你買
儲定堆U儲定幾部相機就fatfat
佢同stephen嘅review有時真係南轅北轍
買多枝啦
A73幾多MB張Raw?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞