[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
其實我好想知呢度有幾多人會買a7s系列有無呢度嘅普通用家真係需要一部咁專業嘅拍片相機連牙膏廠r6 20mp都嫌少嘅話 呢度應該無人會a7s用嚟影相而家就好似一班普通用家鬧D6廢過1DXiii幾多幾多咁 但係明明自己兩部都唔會買
屌還屌買還買兩樣野黎
我見佢哋講到上晒頭咁唔講仲以為佢哋手持sony股票
如果想分期嘅話 去三陽嗰啲有冇得分期 同埋依家買a7m3定r3好
有,貴少少,分期既一步到位R4
加幾% 做分期, 或者打上card center
我覺得如果你要r4同r3中間選擇嘅話要考慮埋部電腦頂唔頂得順
每一張相大好多
我應該都係會係m3 r3中間揀 但都決定唔到邊個好啲
你影乜嘢多,拍唔拍片?
人像多 間唔中會拍下
r3高像素可以crop相,lcd同evf 靚d
不過要電腦勁同俾多三四千銀

m3高iso好少少,成日俾人鬧個lcd垃圾
係cp值高,我主打影人像夠做
人像m3都夠,r3影得d女太清會比佢地屌
resize到細resolution先畀佢地睇囉
高清果張留返自己收藏
真,見過,好驚
咁A7分咗三條線,咁A7S出嘅定位真係俾主要拍片為主,影相為主嘅自然會揀返R,主要拍得片就會揀返A7S啦,要影相為主兼送拍片就會揀返A7,咁牙膏廠部R6定位係咩先?如果定位主要拍片,咁個像素足夠有餘添,如果定位好似A7III咁係影相兼拍片,2000萬像素有部分人嫌少唔出奇啵,始終呢個定市面上A7III,Z6,S1,全部都2400萬起,牙膏廠RP都有2600萬添,對比上面呢堆入門FF無反嚟講像素的確少咗有人嫌少又幾奇啫,當然個個人用途唔同,標準唔同,覺得夠都大有人在

咁討論嘅嘢係自由嘅,呢個世界無話無買就唔討論得㗎,咁無買D6 1DXIII就係咪唔討論得兩部邊部好先?等於而家啲樓咁貴,啲偽豪宅龍床盤咁貴又咁細又唔合理,我哋唔會買亦都無錢買,咁唔通唔討論得唔屌得咩?

嗱!純討論,唔係罵戰
你d理論真係唔覆你都唔得
五年都未更新你問sony丫嘛
五年都唔出就一定有砍機係咩邏輯?
A5100夠好多年51系係咪砍左n次?

你講果個歐洲銷售經理唔係講緊依段?
http://xjrumo.com/2018/05/30/a7s3-coming/?variant=zh-hant

你是但打a7s3都一堆所謂既「傳言」啦
夠有話a7s3暫時停止開發
又有話目前唔洗更新
仲有話科技上未有大突破所以唔出
就係無你講砍機重練?
成個砍機重練既偉大故事咪又你ff出黎

佢今次又話月尾出到時咪睇下個spec就知你講岩唔岩
急乜?
哦?
咁我有邊句話信未出既a74既spec一定輸r5r6?
我從來唔信sony傳閒
Copy黎睇下

仲有你唔好連登仔好似你咁
真係有少少英文唔識貼去google翻譯下都得啦
你信識殘體字多過英文?
又係邊個高層話你知啊?
你讀書無英文學架?
驗下腦啦支那仔
講咁多
一篇砍機文都無貼出黎
仲問返我點解五年唔出?

而家係你講到佢一定有砍機
轉個頭帶風向要我證實佢點解唔出?

你話條友有罪有做過d野緊係你拎證據出黎啦
唔係要我證實佢點解係清白嘛
定係你慣左支那法你話有就要當事人證清白啊支那仔
Google翻譯能夠百分百百譯出英文內文嘅話咁仲使撚有人做翻譯咩狗閪,你以為個個都有時間去逐字翻譯呀?有現成翻譯文即睇即明做咩捨易取難呀?你都憨撚柒鳩嘅,你話唔信篇殘體字譯文,咁你指出邊處同英文原文有出入啦臭契弟,貼殘體文,唔夠講就屈人支那仔,咁如果貼英文咁我係咪日落仔或美國仔呀?真係goodest logic啵,豬閪
想知放幾多先叫正常 唔知依家個價位
咁你話整合兩條line只出a7同r,咁有冇link同有冇文出處呀?臭契弟
有嘅話你貼出嚟,無嘅話你夠都係自己腦補FF

五年無更新,你認為話整合兩條line只出a7同r,結果田中健二而家咪刮鳩你個柒頭囉,事實結果真係有A7SII後繼呀嘛,我自己話砍掉重煉都唔夠膽話會無A7SIII啦,柒撚咗就快啲縮返你老母個狗閪窿入面啦
我都唔係好知 旋轉有人2個月前放5880未放到
五年無出有砍機可能性唔得㗎?真實例子講過PENTAX部全片幅夠10年前宣佈有埋模型,結果拖到10年後咪出咗K1囉,K1仲要同當初部全片幅單反唔同樣啦,真係砍掉重煉

至於A7SIII咁我估佢砍機原因係基於佢五年無出中途有對手而且傳聞個散熱系統仲同個對手相近,最重點係近日Sony真係“確認”咗係有A7SII後繼機,綜合以上而估呀嘛,我淨係話過佢之前嘅傳聞係就出,無話過傳聞係砍機,睇清楚啲字眼啦盲閪
A5100情況點同,咁耐無更新之餘同時Sony又無確認同宣布過有新機,例子都唔同

明未呀柒頭,只不過貼咗殘體字訪問link確認真係有A7SIII刮柒你,你柒撚咗就拎殘體文嚟屈人支那仔,篇文同英文原意有大出入先出聲指證屌我啦傻閪而家就係要屌撚到你到閪口閪面無水洗面呀豬閪
有冇用過Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD
影風景好唔好用?
有冇人影土星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞