[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
R4 + 28200

等左呢個表好耐,結果都唔錯
各位大大
大家好
小弟脫坑好幾年
最近又想重新洗濕個頭

以前影開風景同星空
黎緊化骨龍出世都無可避免影下佢
最近做下功課發覺已經脫節哂
原來已經出到a9

我屬意應該都係A7R3
Pixel高d,影星空相好用d
但鏡方面有咩好推介?

24105G就應該一定要
1224 支新GM點睇?

同埋依家副廠方面有咩鏡頭係推薦?
(仲係火坑時未有副廠FE鏡)
脫坑時係A7一代年代
咁我a7iii 夠曬做啦
夠晒有突啦
我之前73用2470GM 全開光圈都幾滿意
而家用左R4 要收一收先ok
但係crop相空間太大啦

睇完呢個報告,遲d真是會買返支28200玩
1224個價應該成兩皮一支喎。影星我用1728,要wide d老娃15/2

24105 ok既,一支過佢係好選擇,夜晚影補多支定焦就ok
6400 我覺得 18135 70350 16.4 三鏡夠做哂
tamron 果幾枝算唔算
2470gm都要收
咁呢支28200點搞
18135算係近期靚鏡
做到300幾g畫質又好
70350對比70300用係apsc係sharp d
但心態上我會揀70-300 or 70200 f4(70-300 for 上FF,70200為白色型D)

如果比我就18135+Sigma 16+56就fit晒
想問下而加入手A73 + kit
定等佢最新機降價買 聽朋友講就出 唔知真假
同問
我上年12月買個陣已經傳緊話出A74
今日7月9都仲未出
同埋如果買 應該買a7iii kit 定 a7riii 好
個個都話買FF鏡,遲吓上FF有用,遲吓真係上咗上FF先算啦。APSC機用APSC鏡,實際好多 
咪係 等A73降價等左半年
我想入T28 200, 見hkprice 有鋪頭現貨做緊51XX甚至5000
嗰啲鋪有無伏?會唔會係次貨黎?
都係平過官網價少少 應該冇事掛
揀得apsc就唔上FF啦
隔離都出R5
罪大幾時肯出A7m4
當個個以為佢唔會出既時候,佢就會出
而家吹到s2後繼機就出 等下啦
屌,換卡一定要去銅鑼灣搞
去左旺角白行一趟
a73 sensor入塵 f5.6已經見到
大家會點搞
想問買買機去四寶三陽有冇伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞