[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (58) Tamron 28-200已推出

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我知諗緊係唔係有勁大進步啫
神秘黑科技抗噪
有dual iso已經夠
apsc mode 1655g 同 18135 大家會點揀?
仆街sony又可以繼續擠牙膏

EOS R5 以電子觀景器連拍時的顯示延遲亦較 EOS R 短,不過像 Sony A9 系列的獨特「零黑屏」方式,暫時就未在 EOS R5 上看到。
A9都係時候要進步下,R5Af好似進步左好多,仲有雀鳥eye af (雖然未知實際做成點,我估都係影企定定有用)
暫時睇review R5 20連拍,好似都係會kick下kick下咁疾,
唔似a9咁冇疾,雖然唔係咩大不了
可以等多D 實機review
但R5係45MP所以又有佢優勢
希望A9III真係會好似A9啱啱出咁樣有令人耳目一新嘅感覺
N轉S荷包已經好痛,唔想再轉一次C
而家個個review都拎20fps黎打飛機好似全世界得佢一部咁
咁45MP加20fps又真係冇乜邊部
再加上又8k雖然散熱問題真係未知
如果AF都勁嘅spec上又真係幾吸引
不過好多嘢都係要等部機到手先知嘅
canon通常都總有一啲致命缺點係要用落部機先知
不過nikon好似冇哂聲氣
假設 如果R5係拍8K 25格 錄得20分鐘
A7SIII錄到4K 250格 無限錄
大家會點揀
剪8K 你屋企部腦起碼要10-20萬港幣
如果你覺得碎料 咁R5同A7S3可以買曬
感覺好似買R4先知電腦要番咁上下勁先handle到咁,不過影片係要再勁好多咁解
今日買左支tamron 70180 2.8 E mount.
想問係未插入機或者未開機既狀態下反轉支鏡有聲係咪正常? 當一開機就無曬聲。
有冇用家知道正吾正常?
20fps 會唔會有限制?
要固定對焦點先得
暫時未見試機嘅media講
不過1DX3都有20fps 仲要連機械快門都做到
我諗R5做到都唔奇
個evf唔係live先大問題,連拍pan野走晒位,反而blackout就冇咩大不了
ching可信性高啲,a7siii真係officially 話出一比零可能唔係重練呢,可能sony真係計劃左五年先出呢下話
正常 磁浮對焦組
Thankyou Ching.
想幫部apsc機買枝副廠長炮,嫌sony原裝貴
應該買tarmon 70-300/18-400
定係sigma 70-300好
定係有其他更抵選擇
呢個9up網有邊次係真
罪大保密勁到咁樣
真過好多次啦
冇人討論aps-c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞