澳洲移民 你問我答 (13)

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
Sadly 好似無
唔係話英國首相同佢哋傾過,有逃亡潮共同接收港人嘅咩
有結論 ?
暫時冇消息,我都係睇蘋果略略提過...睇下將來佢哋會唔會出聲la...
It saids will be open the program/ issue invitations

Where did it say application would be suspended ?

I am concerned coz I am waiting for approval
正解。

澳洲始終唔係英國,無當年declaration附帶既moral responsibility要take care香港人。

所以覺得澳洲唔會有咩特權可以比到香港人。
呢幾個websites都係用標題嚇人。

依家既情況係聯邦政府未公佈今個財政年度每個州會分到幾多技術移民同商業投資移民既配額 (以前一般係4-5月公佈)。估計最快都要到8月 (SA暗示既) 或者 10月 (Federal Budget) 先知道。
睇番個僱主係邊個地區,做邊行,要擔保咩職位,你係咩職位,等等等等。
有D 網上消息講到即使申請途中都即刻 suspend
應該只係暫停收申請ja。
六月頭澳洲外相唔係都講過一直都有移民政策同歡迎香港人按既定移民程序申請咩?

我覺得雙線進行, 等得到/非澳洲不可既咪諗方法點樣fulfill 澳洲移民要求, 英國就申請住個五年visa先, 真係要走既咪走, 到時候0係英國申請都唔遲啦
唔該巴打,
僱主喺Gold Coast,
做電子,應該都開咗10幾年。
我嘅職位就Electronics Engineer
同埋都想問下 透過呢個途徑
僱主需唔需要用其他錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞