澳洲移民 你問我答 (13)

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
您好呀由巴
我都係類似情況
我教術科3年
Ielts 得6.5 俾speaking 累死
如果想去澳洲讀Master of education
請問邊間大學會易入啲

同埋呢 我就有教特殊學習需要學生
請問澳洲邊度會需要教師多啲
謝謝回覆
唔係唸邊度易入,係邊度易留
明白
咁我其實都想知邊度易入同易留
唉 其實我年紀都唔細 就35歲
一年Naati伏嚟嘅喎師兄,外部考試passing rate偏低,fail咗又要等下一round
佢要option 嘛
呢到有ching都係咁得左
最易係傳說中既Adelaide pr河
除左ielts同pte, RN有得考oet
留名
我都係覺得應該係我估既呢個類似189 NZ Stream:
https://www.facebook.com/AWVisa/posts/335622571165429
咁比得public考就肯定有人考得過既,唔一定係伏。
所有Teaching類都要4個7先可以直接入學,IELTS 一科差0.5 就要都10個禮拜語言課先可以接上去。

建議去NT/Newcastle/Tas/SA/Sunshine Coast。

邊度多Special Needs Teacher demand唔清楚。
仲有真愛移民。

你係咩occupation啊?
我見好多巴打都覆左你,我都係差唔多意見。

睇黎大家都熟門熟路了
University of Tasmania, University of SA, Uni of Sunshine Coast, Uni of Newcastle,Curtin Uni,Charles Darwin Uni。

雖然唔係國際上最出名,但係local夠用,最緊要係都係偏遠地區,又加分又比較容易攞州政府擔保。
應該會有D影響,你係移民局檔案入面會有唔良好既記錄,你再過黎讀書的話申請簽證佢地會睇得緊D同埋會問番當時點解會咁樣。
搵真愛 仲難過 移民
幫由巴推推
有冇在澳讀緊書又有bno既巴打
想轉肽去英國
點解?澳洲好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞