澳洲移民 你問我答 (13)

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
支持由巴
但搵工方面係要extend返個pr先搵得? 同埋而家入境澳洲係會變旅遊簽?
可以試下係境外申請個RRV先。
30歲巴打 中學程度 想過澳洲有冇咩路數?
過黎讀書。
我讀nursing 今年grad
係咪要係香港儲三年工作經驗先好申請呢?我想盡快過去
宜家d 分好高… 好似90 分以上先邀請?
我計過我起碼要ielts 8分 + 考naati + 三年經驗先85分,好難做到,可能要申請埋州擔保,但係州擔保係咪臨時簽證,唔係永居身份?
thx 巴打
491 TR 係咪住夠佢要既年期就可以申請PR?到時申請PR 係咪易好多?
你ge 意思係咪491 以後偏向比當地graduate,我地外國RN 難d?
你打算讀咩丫?master?
連續3年搵夠54k
190偏向graduate 491 多d 比offshore
當然 讀2年先幫到手
就嚟澳洲bachelor grad讀avia mgmt ,係咪冇得諗移民?
多謝回覆🙏
如果先生過去讀master再留低做野會唔會有機d?
會。
可以咁講,master轉科吧。
由巴
我19年account grad,想apply 189 for accountants/auditors
下個月就讀完PY,夠95分
想問下我夠分之後,可唔可以lodge application返香港等invitations
thank you!
我之前喺香港有讀過下HD engineering,如果master轉返engineering,宜家機會仲大唔大?
另外,如果用engineering嚟移民 咁bachelor of aviation對移民仲有冇影響?
Engine總比Aviation Management好好多。搵個係EA accredited既Engine master讀吧。

無影響。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞