澳洲移民 你問我答 (13)

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
想去澳洲做電工有冇機會移民?
需要喺香港具備咩嘢資格?
感謝
由我巴你TG係?

其實我整梗份野想做review , reassessment of employment ..

見到你TG啦 thanks
你個類似係building manager做嘅野,唔係building inspector
通常hvac呢邊要搵人黎check,BM都簽唔到紙approve
你要係香港攞到電工牌做幾年野先可以過到職業評估,然後再睇番到時既獨立/州擔保技術移民既policy係點樣。
求救求救
以家係 UQ 讀緊 Biomed, 下年final year, 讀完唔知可以做啲咩...
如果master 轉讀public health nutrition, 但唔係dietietics, 讀完係咪叫Nutritionist?
難唔難搵工? 係咪可以apply 491? 除左呢個仲有無其他visa 可以apply?
感謝
想問巴打 老婆係rn 6年半工作經驗 冇係澳洲讀過書做過野 想申請189/190/491 點搞好?
睇咗 page 1 q&a 未
QLD SA 491自己揀一個
189無咩可能
190得vic 85分可以試下
Nt tas 491都得 睇你自己想唔想去
Hello
想問如果想透過完成3年working holiday攞pr有咩方法?
不外乎都係計夠分or搵到雇主擔保
上面已經有人答左你。

另外邊度會有3年Working Holiday?
先考IELTS/OET,考到4個7或者4個B之後申請註冊同職業評估,然後再睇到時邊個州可以擔保。
Biomed係engineering定咩先?

讀完係咪叫Nutritionist?
是的。

難唔難搵工?
唔清楚。

係咪可以apply 491?
可以,前提係要搵到相關工作做最少3個月先。

除左呢個仲有無其他visa 可以apply?
485有2年比你慢慢搵工。
真係同問😂 未聽過3年wh
都係彎路一條😂
都係直接讀書最直
好似係最近呢一兩年先出,唔睇番真係醒唔起。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞