澳洲移民 你問我答 (13)

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
可以。

不過good luck,95都唔係十分secure。
我本身unsw flying 無諗過讀完出嚟個世界一野俾肺炎撬起
唔關事,呢科有無武肺都難搞移民。
Flying讀完就拎埋cpl啦
係咪意思指需要等耐d先收到invitation?
由我巴可否大致講解下491同190 welfare既分別?
特別係有BB/打算生bb既家庭需要注意啲咩?謝謝!
而家入到境未
未。
兩個簽證都有medicare,即係公立醫療。係公立醫院生BB同做任何相關檢查/Ultrasound基本上都免費。

其他既welfare都差唔多,呢個都係491比其他TR既優勢之處,政府講明491已經領到大部分PR既福利。
萬一下年quota繼續跌既話,會計95話唔定都唔夠做。
但係移民無用丫嘛
Melbourne 有冇邊區好住
明白,多謝巴打
我見到New Skilled Regional Visas (Consequential Amendments) Bill 2019 係上年10月已經second reading, 想知道係咪已經pass 左?
如果拎491去讀書,係咪同190有同樣既CSP?
8大同維洲都可以直接用DSE apply wor。DSE 20大約等同ATAR 80以上,排名第8或以後既直情計你90。睇local招生會知ATAR要求幾多
英文要求通常會寫全6/全7
但我之前單項得5,但overall好高,都照收
咁點移民
好的 唔該巴打
咁可以申請定先,唔通你以為今日開始搞聽日就批比你?
哦,DSE係可以作為申請既academic requirement,但係除此之外仲有English requirement需要滿足。

咁上面問唔考ielts可否用DSE英文成績代替,所以我覆係唔可以既,點都要考IELTS黎滿足英文入學要求。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞