澳洲移民 你問我答 (13)

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
同埋岩岩見到有巴打話入澳洲 u需要4條7 係咪apply 落所有院校既master ?
每間學校都有自己一套規矩,不過teaching一般都係4個7無走雞。如果差有一門差0.5就要提前讀10個禮拜language course,差1分就20個禮拜。
GC係算remote。
你以前無申請過485的話,可以。

但係唔可以係D basic English course,一定要同以前讀relevant既course,preferably master。
睇abc insider, Alan tudge講咗大概係點,基本上係為香港人特設嘅簽證,唔係現有嘅嘢嚟
語言課係要點報讀㗎?經獲取錄大學報定係自行報名?
申請大學時你交差少少既英文成績,佢地會因應番offer語言課程。

同埋讀完之後洗唔洗再考多次ielts,或者校方有其他評估方法?
一般唔使,除非你連語言課程都fail。
你唔夠靚仔啫
多問一句
Language courses 嘅收費大概幾多到?其實如果唔係貴,我都想認真俾人執吓啲speaking...反正我都真心想做教師
whv真係會有office工肯請?
想未有190 invitation前
去住sydney做住本行
咁就可以一路加分 一路等invitation
呢個sbs乜網黎,有冇公信力
我睇ABC NEWS都無佢d內容,好似假假地
補返link先,有埋個interview

加密
你點知架?
個master 香港讀左...如果讀個graduate diploma 可以嗎? 想快又平...
sbs又話

他強調,只要這些人通過品格審查、國家安全審查,以及其他類似的審查,他們便可得到永久居留簽證。除非他們不符合我剛說的條件,否則他們幾乎可以肯定拿到永久居留簽證。

我睇佢interview 佢一直都係用d不肯定既字眼
Almost certainty呀likely呀之類
所以個主持都係咁追問係咪promised guarantee
佢都答唔guarantee,只係話品格同安全審查係必需同一向都要

利申 英文lv.2 佢無字幕唔知有冇get錯
由我巴我下個月尾簽證到期
做真愛visa好定等佢救生艇visa好
求指教
有得真愛就真愛吧,畢竟穩定d,PR條件又清楚簡單好多。
正常,因爲佢地都未落實所有details,咁又點會比guarantee呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞