澳洲移民 你問我答 (13)

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
係mel讀緊Bachelor of aviation 加 integrated CPL,想問下畢業有冇機會申請到491甚至PR(咩州都ok)

如果有機既話,flight instructor 定 airline pilot 既機會大d?

仲未好熟呢邊既working visa 同 PR,麻煩曬巴打
Wish him luck then
已經係 #784 wish him good luck 了
你睇CASA (https://www.casa.gov.au/) 231111: Aeroplane Pilot 既職業評估是否需要咩工作經驗?

因爲 231113: Flying Instructor 需要最少1年相關工作經驗,你揾唔到就過唔到職業評估就咩簽證都搞唔到。

邊個occupation可以搞州擔保就暫時未sure。
當然有,有貢獻類父母擔保移民 143簽證。前提係可以通過 balance of family test。

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/contributory-parent-143/balance-of-family-test
唔該曬巴打

我再research下
過45就申請唔到技術移民。
相信咁多位巴打完全睇得你出你井底到一個點
唔該唔好引起駡戰,人身攻擊等對個post無關既回覆。

每位入得黎呢個post都應該有一個共同目的,no question is stupid question,大家互相尊重。
巴打修養高
唔該巴打

想問埋HR會唔會好啲
想問下491起偏遠地區讀2年書個2年計唔計落個3年到?
thx
你指攞491前戈2年偏遠地區讀書可否計入轉PR戈個3年要求的話,當然唔可以。
唔會。
你朋友又唔係你 你有料就唔洗係度問揾工啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞