連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價

1001 回覆
328 Like 73 Dislike
this legitimately pisses me off. What happened to the Joel that ran over the hunter because he knew it was a setup? What happened to the Joel that nearly killed Sam and Henry because he didn’t trust them? Don’t give me some bullshit excuse like “people change blah blah blah” he’s been doing this shit for 25 years and now he just gives a bunch of strangers his name that are carrying shotguns all the while him and Tommy being unarmed? lol wut? 14 year old Ellie had more common sense than this. makes absolutely no sense.
AGGER
ON9大核爆
我本來都係咁諗,但睇多兩睇真係太撚膠頂唔順
新食法
好期待快d玩
睇reddit d meme好撚好笑
Ellie 冇俾大山婆殺wo
出dlc 虐殺neil druckmann 有無得諗
反正game 入面就有哂樣
啱啱睇人玩到joel死
屌你咁撚趣緻
深入一班三唔識七嘅陣營自介幾次我叫tommy佢叫joel
cls 死得勁兒戲
搞到我本身鐘意joel但係咁樣死法都無乜感覺 淨係搞到我好撚憎條變性人
真係完全體現咩係為左推進劇情而死
我都覺得改咗結局
本身應該真係死撚埋
製作人:

原本的結局是連同艾莉一起全滅

最後再度商量,補充且修正了劇本

要是只為了讓現在的年輕玩家喜歡的話

那在作品中搞一些懲惡揚善的故事就好了吧

但真正的遊戲玩家會反對這種單調的劇情
from ptt

媒體評分 呢隻game搞到咁就係因為d on9女權撚
梗係高分啦
是但上下d game論壇 reddit睇下風評
衰撚過人中6出黎咁 係啊畫面好靚gameplay好正
劇情食撚左屎呢
死主角真係唔係問題
大家都係講緊個死因姐
假玩家冇資格玩
究竟會係邊個鞭邊個屍呢
i cant wait!!!
好撚大問題喎,要用呢樣野黎做賣點基本上已經爛左一半,除非神劇本啦可惜又唔係
係咪惡搞鐵血個篇野
玩左大約4個鐘
以我目前進度+我所知既結局黎講
呢隻game我最多比8分

一黎cut左多人模式

二黎戰鬥系統同打法算係換湯唔換藥
可能我ps3+ps4 多人對戰玩左超過一千級
操作同打法同上一集無咩分別
連感染者種類同關卡佈置都同上一集差唔多
過左幾年循聲者比例多d都得掛

三黎一個劇情比重佔咁高既遊戲黎講
呢種劇本真係惡意咁惡心fans同玩家
就算唔考慮結局
只憑呢個開頭我都覺得惡心
睇到我有少少反胃要熄game抖一抖

佢堆滿分評價就算無用錢買都一定有用公關手法比壓力
見到堆滿分,真係對個世界絕望

一邊係共產黨,一邊係政治正確,真係好想核爆成個地球,開個人類新ac
班左膠真係好乞人憎
連 登 仔 又 燈 中

笑甚麼 你也是連登仔.JPG
今次真係燈撚到應一應

個post簡直風迴路轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞