連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價

1001 回覆
328 Like 73 Dislike
幾多分都好呢隻我都買硬

等左咁多年
有玩過第一集都知joel有幾謹慎啦大佬
連對黑人兄弟一開始都有介心啦
何況大山婆同佢十幾廿個上曬gear嘅武裝隊
一入房仲要say hi 自我介紹咁撚樣
唔係唔比阿joel死 可唔可以寫得光榮同合理d咁死
仲好意思話人眾人皆醉我獨醒
明明佢先係只係想活於自己所相信嘅世界的人
agger
ON 9 設定不了
我留返係完美既第一集當完左算

利申:極滿意JOEL 同ELLIE 既關係,人設,結局
唔緊要唔緊要,過多幾日就知道大家的口味到底邊個屬於分歧者果邊

反正我就唔買,更加重要係review 大廠在近年金錢收賣同政治立場關係早已不及當年中立已經係不爭事實

我就永遠唔相信有遊戲可以獲得一堆10/10的評分,一係評分的有主觀想法或避重就輕,一係枱底交易
死都咁樣
我諗起鐵血的孤兒
咪話左死亡永遠係身邊
佢地個世界根本就係隨時都可以死
只係你唔接受姐
都幾match 幅圖
梗係唔合理
Joel係part 1度殺敵無數
𨋢度跌落黎,冇事
俾碌鐵插穿個腎,飢寒交迫都死唔去
一醒返仲可以即刻1個揪幾個David d𡃁
俾人毆暈完係醫院醒返可以即刻屠殺大量full gear fireflies士兵
抱住Ellie跑冇人射到佢
仲可以令Marlene信佢自願放低槍等俾人射
呃Ellie話佢講關於醫院既事全部都係真而面不改容

Jackson根本唔洗搵其他人守,佢一個睇晒
全美國根本就冇人可以殺到Joel,包括infected
我果陣都講笑話Joel+Ellie可以滅國
裝甲車都射唔死
睇黎要核平先殺得死佢兩個
你咁樣拉埋 botw GTAV 呢 D 落水 ,
D 死忠唔會放過你架喎
Rdr同薩爾達都高分過佢
Rockstar反撚正都GTAV再戰一個世紀都得架啦,你同佢擔心?

最大問題係並非在於Joel 會死,而係佢嘅的死法

一集的黑人兄弟佔的篇幅唔多,由佢出賣joel一刻開始玩家都會預佢領便當機會好大。但結果佢用短短時間的發展到最後個大佬前一晚立flag到第二朝開槍自盡都令人深刻。

好明顯joel的死連一個上集綠葉,都比唔上
唔係話要佢拿住成堆c4衝入感染者自爆叫好睇,但學胡師傅話齋,俾點掙扎先得唔得?
死亡永遠係身邊呀
就算隻game一開始Joel同Ellie就叉錯腳仆街死左直接出ending都好,都係咁合理咁現實
因為死亡永遠係身邊
一定係收左錢
如果 joel 真係如你所講係壯烈犧牲, 或者死得好好睇睇,
ellie 仲邊駛走上佢既復仇之路
想問下有無網站可以睇曬呢啲評分
有無諗過呢個遊戲設定除左復仇但又想黑暗都可以有其他主題可以用?
留名學野
點同 BF大部份都係男性玩家 TLOU其實好多女性玩家玩
好撚顛
人講佢又唔信死要戴有色眼鏡睇死人
都算,如果真係唔鍾意咪wfc

但又花長篇大論響度屌隻未出既game
點屌都會玩
神作既續作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞