連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價

1001 回覆
328 Like 73 Dislike
你仲係覺得啲玩家嬲鳩係因為呀祖死左
Part1 黑人兄弟死令人動容
Paart2呀祖死係令人動怒
如果知佢今集會死就求撚其
咁avenger4 ironman 求撚其武漢肺炎死左佢算啦
Starwar 6 vader個罩太厚焗撚死就算啦唔使搞咁多野
明明狗唔係無能力去寫好佢,part1已經證明有能力
但佢咁鳩樣搞,仲要trailer 呃人感情
唔好再執著佢係咪死,而家中間發生嘅野真係搞到人地好撚嬲
唔好陪佢癲喇師兄
佢會答你佢地個世界觀死亡隨時降臨
無問題架
咁gameplay 撚 暴力撚都唔好係人地講劇情個時跳出黎話劇情合理
明明屌得最勁係劇情
無人屌gameplay 就唔該佢地shut the fuck up
根本兩樣野係無衝突
走出黎俾人屌係佢地自己嘅問題
咁好睇個人架o者
咁你又開post話人地燈
我屌你咩
如果阿祖係因為保護粗口妹而死我覺得應該唔會搞到而家咁
所以你睇法係任何作品任何野
只要個角色係有人氣既話,一定要角色行先
角色主導而唔係event主導
諗左角色做法/死法先再諗故事點配合?
例如你覺得Henry同Sam由character design時已經決定好點死法,之後先特登作sniper個part出黎整死佢地?
咁你心目中Joel點死法先算死得好?
最簡單一樣野就係要合理
一個角色要合理唔係俾最好嘅結局佢
而係佢嘅性格同真人一樣有框架有邏輯係入面
姐係就算今日呀祖注定要行入abby 呢個鴻門宴
佢唔會見人一身都係架餐仲毫無防避咁報上名來
Part1用咁多鋪排去講佢幾小心,用成半集先同ellie 做到朋友
佢會唔會一黎就咁信人講自己個名呀
佢up 個假名又好,蚊定槍準備隊幾件都好
佢肯定唔會好似紅館開4面台咁俾人圍住仲做on9野啦
仲係度追住咬覺得啲人佢有人氣所以佢唔應該死?
唉,唔怪你
可能有啲gameplay 撚係因為佢理解唔到何謂合理
狗話佢要死佢就要死,死左就合理
玩驚最緊要gameplay 主導
自介個個係Tommy唔係Joel
仲有連客觀問題咩為之死得好既死法都睇左做唔應該死
俾機會我見識下大師級創作都好丫
佢自己講架屌你老母
你個劇透淘返黎架?
就算真係好似你咁講俾佢細佬冼
tommy on99 明知呀哥通街仇口都同佢講埋名
都一定無而家咁多人屌
學似上面巴打咁講
呀祖死於一場戰鬥而唔係自堀墳墓係好正常嘅事
所以話你條友爛泥扶唔上柄 以為你真心想討論
點知又係響屁一個
得喇得喇
跟住你又叫人去荷里活
再講小氣簿學名係spreadsheet
再跟手叫我唔好買
又贏
同庇護工場入信封入筷子一樣
叫你做第樣野,思考一下就口啞啞
"Joel死於一場戰鬥而唔係自堀墳墓係好正常既事"
跟住Ellie為左Joel不惜代價都要去報仇
實在係太合理了
定係成個故事方向都改埋
"再講小氣簿學名係spreadsheet"
btw呢句

你係咪扮架咋?
劇情我是但up 都up 到the last of us 就唔會上神枱啦
反正你都唔care 呀祖,佢點死關你撚事咩
最緊要gameplay 好,夠難夠好玩就得
慘喇弱智唔係扮,扮正常人要人寫對白跟住讀
俾我講哂啲對白就9唔答8
早啲訓聽日起身入信封啦
"劇情我是但up 都up 到the last of us 就唔會上神枱啦"
咁點解你會㨂呢個黎做例子

講好個gameplay同唔太care Joel就high到好似執到寶咁
有冇諗過隻game仲有Ellie
我話荷里活有問題你夠咬到而家,隔左成日仲咬撚緊啦
仲好意思話我
Ellie 等流出佢拋妻棄子all in abby 再放過佢先屌啦
你最緊要好玩多屍多人殺就ok
同你傾黎把鬼
你個腦都處理唔到
"同你傾黎把鬼"
睇返句幾時去荷里活發展係幾時講,原來成47個鐘前
一句說話就追左差唔多兩日
咁唔玩得真係好罕見
係你咬足咁耐炸喎
我講緊事實然後你咬住個point重覆又重覆
我又唔覺得hurt 到我
睇你做場馬嬲戲做到手忙腳亂幾好玩呀
單單打打以為人地好傷心
好似警犬訓練隻狗咬住成身甲嘅人覺得hurt 到佢做到野
等緊主人同佢講聲good dog
Good dog 呀,繼續咬我啦
抵制SJW濫用社會議題game廠自掘墳墓賺少60USD早日汁柒!

睇完呢句會唔會發返個好夢high到射呢
Good dog
不過差減句荷里活,spreadsheet,唔好買唔好玩之類嘅廢話
加油,吠多聲黎聽下
【情報】《最後生還者 二部曲》正式版劇透串
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60596&snA=50067&bpage=1&ltype=&page=1

簡單黎講基本上全中
上面隻負皮狗食咁多負皮知唔知醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞