連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價

1001 回覆
328 Like 73 Dislike
鐘意既人咪話佢現實
屌既人咪話佢為死而死濫發便當
Abby =破滅魔劍
屌真係喎而家擺明食女權/黑人嘅作品成日都仆哂街
一俾人屌就搬啲議題出黎講
明明alien2擺明推崇女性,母性
Django unchained 鞭鳩白人奴役史幫黑人出氣
呢啲佳作邊有人屌
要樹立黑人/女性英雄形象唔係俾個主角佢地做再大殺特殺就ok
而家無論game 廠定荷里活都眼低手低
真正個啲lgbt 真係多謝你地唔少
又拎 skill up 出黎擋,
擋到人地都頂唔順要出 post 屌你地班 haters on9
大把其他非 mainstream 既 review 又當睇唔到,
剩係台仔果邊都已經有好幾個又俾你完全無視晒

我當劇情真係100%如劇透流出般 ON9,
咁點解人地既 review 會完全無視呢一 part 而俾出咁高評價?
定係暇不掩瑜其他地方太好而覺得呢 D 只係微不足道?

當然 naughty dog 係血汗工廠呢點係唔能夠否認,
但你都唔能夠推翻 TLOU2 係一隻好 game 喎

最後, 十間八間都算喇,
而家係有 40 幾間媒體俾左滿分,
你都可以覺得係塞左錢買返黎,
咁我已經覺得同你解釋咁多都係冇用
買咗等玩
自己未撚玩過就踩到隻game一文不值啦
睇少少劇透就講到隻game係垃圾
巴打勁野
幾時過荷里活發展為港爭光?
但係第一頁話劇透唔係全部都真
我都係玩完先再講
FYI

TLJ

算啦 連登仔好難服侍
好心啦又唔係屌你
想幫呢類垃圾護航
不過智商低淨係識講啲廢話
而家the last of us2未出劇情上我唔會屌住
你問心bfv tlj dark fate 女權隊長呢啲真係算得上佳作咩
特別係bfv 真係拎隻碟黎墊枱都無咁嬲
咁都話正我真係無野好講
真係好憎唔睇人地講咩撲出黎講悔氣說話嘅垃圾
終於有
個時我係直接跑左去開門走佬
今次又解讀左做d乜
我冇話你唔啱呀,認同你都唔得?
我又冇講the last of us 2,我以為你係分享緊樹立黑人/女性英雄形象既心得
The last of us 2入面邊度有黑人/女性英雄形象?

"而家無論game 廠定荷里活都眼低手低"
既然荷里活眼低手低搞唔掂,而你又好似咁有心得
咁expect你有能力去荷里活發展好合理姐?No?
賣prograsssive, diversity可以完全無事仲要好好賣
Hellblade 最佳例子,拎埋 Bafta(Ninja Theory出嘅, Tameem 醒水唔再好似DmC咁亂咁鳩噏)

柒親嘅都係比人屌兩句之後overreact 玩gaslighting 玩到一發不可收拾
件事根本pr disaster 嚟
成班人係到話咩燈燈燈
燈你老母咩
買review score急救有幾奇
https://www.zeldadungeon.net/former-ign-employee-admits-review-scores-are-skewed-due-to-public-relations/
其實就咁睇 TLOU2 D 黑人 同 LGBT 成日俾人又虐殺又剩,
點解會話佢係打住 LGBT / 女權旗號?
連登仔: 美國必勝,支爆在即
上連登勿認真
政治正確比少幾分即係政治不正確
星期五之後就可以笑鳩連登仔
買 review score 唔奇呀

不過都係果句,
10 間 8 間媒體都算,
成 40 幾間都俾滿分, 所以全部都係買返黎?
D 民間 review 又係買返黎 ?
咁岩又剩係 skillup / ign 日本呢 D 俾 莎木3 10分既媒體冇買到 ?
我係荷里活大佬就唔會係度同你呢啲廢人up 咁耐啦
咁大個人仲咁小學雞
單單打打成個8婆咁
如果你想串我無辦法改變呢個趨勢
Sorry 你咁樣只係顯出你食屎食得開心之餘又反駁唔到我
我作為消費者唔再幫襯呢啲作品就已經表左態
你睇返drackmann 講過啲咩囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞