連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價

1001 回覆
328 Like 73 Dislike
若假設發售當天CONFIRM呢個SCENE係真的話,
而且又唔係可選擇性的過場劇情。
你到時會有咩反應呢?

我想講呢個直頭已經係商業詐騙來,
你話gameplay subject to change來避法律責任當然可以,
不過作為玩家的你會賣帳嗎?
咪撚屈我要所有gay 同黑人收皮
劇本好係無問題
我只係唔買再呼籲人地唔買
你理得我人微言輕
叫走一個人唔買佢就無幾舊水收入就係咁簡單
支持你繼續做癲狗呀
成個po 都係垃圾得你識game
繼續提人唔好買
到時有咩反應要玩到個個位先會知
如果你唔特登放埋一齊比較,話呢個shot就係幾個月前trailer Joel出場個位
我覺得我直程唔會notice
最多到玩完都唔覺有Joel個個shot出現

你覺得被呃冇問題
我就唔太care Joel既戲份,玩隻game唔係為左佢
如果去到個個位,Jesse出場感覺上唔awkward就OK
但如果個個位係劇情上黎講應該係Joel比較合理但佢格硬換左做Jesse
咁就抵屌
所以好壞同有冇gay同黑人係冇關係?
真係好撚蠢
係佢本身劇本差,再用議題辯護
兩樣野係一體嘅
實在太醒了
連佢地角色design既用意都俾你看透
乜又係你仲跟緊
其實呢度個議題係咩呢?
大隻女人
相反我有時行過啲隧道會停低睇下
如果唔係咁瘋狂
咁樣嘅海底城市好peaceful
D音樂同聲做得好勁
果隻陰森真係會驚驚地
原來樓主之前話聽人講隻game d時間線係不斷跳就係咁解
其實你地淨係人生攻擊再加一兩句自己感受話垃圾劇情呢
我除左講下你d point有咩問題或者take it personal之外冇咩可以做
你地學下Magical_Owl巴打咁
問下d有討論空間既問題
其實我都唔想笑你地
但到而家都仲未明係咩玩法
定係你想講叫人話唔玩就真係唔好玩係小氣?
btw你地問心係咪對人不對事
我講句事實都會有人唔高興:
1+1 = 2
睇到自己咁高
覺得自己真係有同人討論
同你講野就好似係山頂放個響屁跟住有啲回聲
永遠都係無意思嘅個幾句
唔啱聽就係無意思
How about this?

ND唔好以為part 1多人讚就可以特登整到Ellie係lesbian借d兒引入社會議題
而家part 2 d人唔鐘意劇情你整到Dina係bisexual同加個黑人女角都冇用
抵撚死

而家係咪好有討論空間?
終於頂唔順喇響屁?
我同你講part2俾返個make sense 嘅ellie 同joel 我
然後neil 條仆街俾人屌唔好提咩sjw
話撚知你啲配角變哂做喜羊羊啦係咁
真係work?
係既係既:

冇錯!Joel過左5年點會變到咁廢,明明上集殺敵無數,插穿腎都死唔去
就算佢係要死,佢都要攻冚晒成個Seattle先好死,咁先算respect the last of us個US
佢根本連救都唔應該救Abby,就算救都係等佢俾infected咬完先救!
以Ellie性格,理得佢Joel有冇事,佢要殺你全家就殺你全家
最多豪Dina俾Abby殺黎做導火綫,但係Joel死就點都唔得!
鐘意呢隻game 但唔太care 呀祖嘅戲份
呀你條友癲得黎都癲得幾勻循
咁先係呀嘛
癲佬應該要有火
呀祖次次殺人之前都口upup:唔好買呀,千其唔好買!
咁就合哂你口味
佢既故事part 1已完
好多人都expect佢呢集會死,我都唔expect佢有幾多戲份
同埋我係好個gameplay,玩grounded model
呢集一樣會玩最高difficulty
咁好睇個人架o者
又唔好將自己果套代晒入人地度

見到有個台仔話本身直頭唔想理劇情剩係想享受入面既暴力添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞