連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價

1001 回覆
328 Like 73 Dislike
劇情game唔玩劇情玩咩?
一個主打劇情 你同我講唔理劇情
叫老玩家情何以堪
但呢隻係rpg。當然你講個d係重要,但要長玩都係劇情主導。
睇av 都揀劇情啦
三上咁正走去玩屎玩尿都人人讚好咩
我話除左劇情隻game仲有好多位值得欣賞啵
我覺得隻game會好玩
但我唔想endorse啲creator乜鳩都加lgbt, 不了
唔好玩 = 一定要玩
考慮埋劇情以外既野 = 唔理劇情

其實如果劇情game淨係睇劇情
咁係咪即係齋睇就得唔洗玩?
斷估入得黎都有玩part 1, 點解你地會走去玩?
我睇介紹 tlou2做到每個敵人都有名
而且敵人見到自己同伴死左 會更加激動去搵你出黎
仲有個d人物表情真係做得好細節 比你感覺到真係殺左人咁
呢幾樣細微野可能對大部份玩家根本唔重視
但其實制作組係用左好多心機去整
呢d位已經好值得讚
有人劇透俾你聽,
桐生一馬無啦啦馬上風死左,
係人都會覺得好 ON9

但原來之後有解釋返原來係
桐生一馬識左條女而且因為知道佢出去偷食,
所以落藥令到佢扑野果陣馬上風死

你會唔會有唔同睇法?

當然情況唔同既係 ,
桐生一馬係一個聖人, 一定唔會有陰暗面做出上面所講既野,
但 joel 由頭都尾都唔係, 而係為左生存咩都做得出

我一路想講既係, 流出既只係一D碎濕濕既劇情大意, 故事方向,
導致呢 D "劇情" 出現既前因後果基本上完全冇,
所以點樣去評論都一定有欠公允

其實唔爭在等多幾日丫,
如果最後出到黎劇情真係唔掂既,
大可放心一定唔會得你地大大聲屌,
俾 10 分果 D 媒體更加全部都失去誠信
值得讚呀,不過我唔會玩囉
就算點樣屌隻game
我相信都冇乜人會懷疑弱智狗整線性動作冒險遊戲嘅能力
Naughty dog d game 遊戲性好一般喎每隻game 都無咩深度行貨野。講故事佢地就叻
其實全部人都係一直屌劇情
係有幾個唔知點解係咁打稻草人話人屌隻game玩法垃圾
放心la
而家偷跑有哂片
死既理由仲on9過馬上風死
寧願佢唔講點死好過整段咁on9既劇情
你咁講
我都係覺得好on9
咪等多幾日囉
有玩上集都知Joel係一個好小心既人
今集為左寫死佢突登智障化佢
情況就好似你講咁..桐生一馬係聖人但續集真係寫佢出去偷食馬上風死埋
其實隻 game 全程不斷虐殺黑人/女權同埋某程度上醜化 LGBT
我都唔明 druckmann 點解會拎 Kurt Cobain 句野出黎
條友啲思路正常人唔會明
明嘅話佢就唔會寫啲咁垃圾嘅劇情
有人話係倒敘同埋時間線係不斷咁跳 ,
所以 game 開頭唔一定 = 時間線開頭
真假就唔知喇
咁撚多俾滿分
收左錢做野
政治正確唔敢唔比高分
巴打放棄啦
同有偏見既人討論係冇結果
正如強國仔攞強國經濟發展黎打飛機一樣,佢地只會睇到佢地想睇既個一部份
隻game出左佢地一樣會繼續打飛機
因為佢地會好努力咁係25-30個鐘既gameplay入面
搵晒佢地唔鐘意,覺得唔合理既地方,將佢地無限放大
而佢地一定會做得到,因為每隻game都有好同壞既地方
再過一排佢地會攞user score黎打飛機:"see? I told you!"
而個user score唔會高係好合理,因為hater會俾0分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞