連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價

1001 回覆
328 Like 73 Dislike
OKOK今次認真唔笑你了
你係咪想講呢度成個post最多都係得6個人認同你?
題外話,我覺得zelda可以再高一兩分
我反而想拎返the last of us第一集,同年度既遊戲比較,我覺得除左畫面,其他範疇bioshock infinite反而更出色,當然the last of us第一集都係好既作品
OKOK今次認真覆你了
我係想講呢度成個post最多都係得你同樓主有共同理念。

正負皮係成個討論區的每一個文章入面唯一可做指標同量化的野,大如reddit細如LIHKG 照樣用緊

我緊係拿來打飛機射落你度啦,你有冇其他指標係度可以反駁我先?幫你答埋用大廠review 評分囉。

呢點我就坐等三粒六睇幾日後邊個有花生食。你繼續努力點寫小氣簿啦,唔好miss左其他人,到時我錯都想有多d人同我陪葬的,好嗎?
如果係早兩日我會覺得你想老屈
但而家我明白連登仔其實係理解能力有問題連字都未識睇
請問我支持樓主d咩?
同埋樓主幾時有用正負皮數黎打飛機?
好好奇今次又睇左做d咩
講定俾你知幾日後會發生咩事
會玩既人玩緊,意見有好有壞(好既你地會睇唔到, 壞既放大自high)
而家攞住頭3個鐘黎打緊飛機既到時會繼續打飛機, high到不能因為頭3個鐘game度真係有
跟住佢地會比有玩既人更落力去搵唔合理既地方將佢放大, 繼續打飛機
同時有部份人口裏話不但身體卻很誠實開始偷偷地玩,但仍然不停上黎屌隻game垃圾,因為你唔跟係會俾好多人屌的

其實只要你地繼續企硬同focus落做得唔好既地方就可以精神勝利,強國人就係咁
rdr2好玩到仆街wo師兄平時玩開咩game?
唔撚理
買就買硬
屌 反正都洗濕左個頭玩第一集
第二集照買喇 唔撚理了
btw你d用字好唔廣東話
平時係咪講太多普通話?
"共同理念", "討論區的每一個文章", "指標", "量化的野", "拿來", "坐等三粒六"(第一次聽,唔係叫坐定粒六咩), "努力點", "好嗎"

留名爆炸
所謂既劇透係假就係指trailer係假
大廠ubi d高汁game
我用例子答你
我上metacritics搵rdr負評,一個負評都搵唔到
反而witcher同gta v都搵到一堆

當一隻驚衰到要使橫手,刪hater comments,可想而知佢咩料
睇左好多reviewer都指出左劇情一大問題係部分角色行為唔make sense,令人摸不著頭腦

以呢條review片黎講
1. 一個角色初頭比人印象係暴力血腥無情,但之後又幫佢洗白,話佢其實好有同情心好好人。我估十成九都係Abby,整個新角色出黎咁重戲份冇理由會寫死佢
2. 有一個一代既角色行為完全令人不解。有時甚至Ellie既決定都係令人不解

基本上同劇透話tommy同joel on99送頭,abby殺死Joel但最後又洗白,ellie最後會放過abby大致符合

https://youtu.be/KM85jtzoidI
你咪又係成日話人過度解讀
佢啲中文係中國特色左啲
但你條友擺明無招就係度咬文嚼字
bioshock infinite 我已經重玩左兩次都覺得意猶未盡
兩隻都係好game 黎
上個星期一玩第一集
唔太識欣賞
玩左頭幾關棄左
咁都有得護航,"係中國特色左啲"

其實我都想你地覆多d唔好淨係留個負皮就走左去
定係當留負皮已經係回左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞