連登仔又燈中, The Last of Us 2 獲媒體極高評價

1001 回覆
328 Like 73 Dislike
其實個奸角轉做大隻直男都係救唔到個劇本
但neil 唔係一條傻西咁簡單而係作為一個總監去直接參與成個過程,係不可分割嘅一部分
偏偏佢就用議題去辯護
唔理佢呢個行動代表佢嘅理念定純粹只係一個擋箭牌
如果作為玩家或者消費者接受佢呢個解釋
都俾到個市場錯誤嘅理解
有thalassophobia同submechanophobia覺得第一集比好多恐怖驚都恐怖
如果佢有vr我覺得我會驚過玩bio7 vr
即刻唔想要鐵盒
自己油返銀色佢
學埋marvel啲衰嘢 但呢個大鑊好多
好撚想玩啊 部機幾個月冇開過啦
所以其實加左社會議提係有好負面既影響
但係唔知點解佢地係死都要自殺做d咁飛蛾撲火既野
而你又唔知點解覺得係佢地將會自爆既同時
你再加多腳落去唔買唔支持
會令到佢地知錯了
將來gay同黑人滅絕於電影同game界

你有冇留意呢度我覆個d人講既野都係特別on9?
例如上面話搬龍門見我冇覆佢就chur住個位
係都要衝出黎柒我唯有成全佢
有d就擺明9噏例如話自己本來係撐既,想睇下點兜
而大部份都只係默默留低負皮就完了
係得你一個因為一句'幾時去荷里活發展為港爭光?'就嬲到死追不放
又唔知咩fanboy(呢個聯想實在大柒)又小氣簿(既然叫人唔好玩係唔小氣個spreadsheet應該叫咩?)

公道講,我幫隻game招hater唔係幫緊你制裁呢d其實唔理都會自爆既公司咩?
https://www.youtube.com/watch?v=dowuwdxzblM
當初呢個畫面出現Joel既時候, 所有fans興奮到癲晒
根本ND好清楚fans要咩..識用咩引你去買
到呢一刻仲有D人可以盲撐隻game
原來世事都俾你看透了
實在太勁
可惜你睇唔透問緊你邊度係硬塞緊LGBT/黑人/女權/社會議題

See? 我覆得個d都係好特別的

個個都睇到係你地盲撐睇唔到
都話你地剩係識反問再反問
個個都睇到你想屈但被秒殺
親身示範衝出黎柒
岩 你唔係搬龍門
你係面對人地質疑永遠迴避同轉移話題
劇透係真
官宣係假
咩世道
係咁搬龍門 見到問題就當睇唔到 真係唔知邊個精神勝利

咁你講下由咩搬左去咩

你同樓主兩件on9仔 面見質疑剩係識反問反問 唔係以為自己咁就好撚勁一打十呀

即刻fail
答唔到

柒到唔敢睇系列
又中
咁數字巴打你對呢個圖若果係真的話, 有咩睇法?

定係你想講一日未到正式發售日, 呢D圖都信唔過,
明眼人一看,便已能斷定是經移花接木製作的圖片。
你應該等數字巴覆左先, 可能佢係ND內部人員,
能夠好肯定答你係狂徒製假照/片出來想影響遊戲預售銷售。
係真既話我會覺得佢做法唔恰當
trailer同gameplay可以有少分別例如衫,人物model例如頭髮,wrinkle之類細微野
但起碼要係同一個人
咁有信心就唔使做啲咁嘅嘢
disable留言功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞