召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
成日想死 會突然間好唔開心大喊 係咪抑鬱
我d fd 叫我睇醫生 但我唔敢去

利申宜家失眠

唔抑鬱都應該有d問題, 去睇吓好d

或者叫個熟嘅朋友陪你去
其實真係好蠢,搞到自己咁辛苦但又控制唔到,好似自己不斷用刀隊自己
成日突然唔開心,有自殺念頭
無論係街,日頭定夜晚一黎料就匿埋喊
我有對我好好既男朋友同屋企人,u又入到啦,應該好幸福先岩
係自己既錯
不嬲都係開心果
所以同唔到身邊既人講自己有問題
有冇人明
其實真係好蠢,搞到自己咁辛苦但又控制唔到,好似自己不斷用刀隊自己

點解咁講

點解咁講

每次病發完清

點解咁講

每次病發完清

清醒番就知根本好少野,但唔知做咩個陣要搞到自己咁
呢半年有啲狂燥 好小野都 可以滾過屎
動力係零 邊度都唔想去 係唔係開始有病?

我都係
好易炆
個人成日都好攰
好唔想做野就咁攤係到
真係好攰好攰好攰
乜都唔想做好炆好攰好炆好攰好攰
唔想人同我講野添
要諗點答又覺得好攰又唔想我咁既情緒影響到人

我同你都係一樣
返工 返學 儲錢 屋企人
小小野就好燥底 好辛苦個人
其實公立有我個record 我想返去睇 但係唔知點樣可以去睇返

仲未瞓到覺 嚴重失眠
個個精神病都未起身
排公立一個月就排到 算好快?

係超快,宜家閒閒地都要九個月至一年
個個精神病都未起身

佢地唔會明
我明明sem1都冇呢個問題 sem2開始冇耐要form group我就嚟料
啲pj佢地分工做得多過我 我開聲問有咩可以再幫手做 佢地又俾啲易做既嘢我做
搞到我覺得自己唔合群+覺得自己係廢j

我讀個科打從sem1就有gp
我可能真係廢j 有時某啲位想幫都幫唔到手,但傾pj個下先最辛苦
龍門仼佢地搬

我sem1都有
同埋我成日好驚佢地私底下會討論我嫌我廢

我同你個情況真係有啲似

等我仲覺得自己係異類 為左pj而變到前所未有咁負面

一到pj個人就靜哂
完左啲pj先好少少

Me too 懷疑自己有輕微焦慮 成日會覺得啲group mate覺得我廢 雖然佢地好好人但控制唔到自己唔去咁諗 一到做pj個人down到好想自己消失 做完之後都會諗人地會唔會睇唔起我 會唔會因為我而拉低大家嘅分 然後又好想消失啦

我係做pj做到唔敢開佢地whatsapp
成日返去傾pj我就9坐
之後就覺得好驚佢地會覺得我係負累

係咪因為緊急先可以排得咁快?
啱啱起身 又想再訓過

啱啱起身 又想再訓過

係咪起身都無咩好做?

啱啱起身 又想再訓過

Yes,好似輪急症室一樣,分緊急同次緊急
多口問句,巴打why 可以咁快
更換左手機 再次LM

我讀個科打從sem1就有gp
我可能真係廢j 有時某啲位想幫都幫唔到手,但傾pj個下先最辛苦
龍門仼佢地搬

我sem1都有

我同你個情況真係有啲似

一到pj個人就靜哂
完左啲pj先好少少

Me too 懷疑自己有輕微焦慮 成日會覺得啲group mate覺得我廢 雖然佢地好好人但控制唔到自己唔去咁諗 一到做pj個人down到好想自己消失 做完之後都會諗人地會唔會睇唔起我 會唔會因為我而拉低大家嘅分 然後又好想消失啦

成日返去傾pj我就9坐

有同感

所以出100%力
雖然需要上班
想問番之前話同我一樣有肉跳位巴打覺得呢啲係幻覺定side effect

我自己拍過片見真係有跳,醫生又冇特別解釋

呢排岩岩食番一個禮拜藥,條頸同面拉住拉住好大肌張力咁,又有冇人試過?

我無食藥都會跳

醫生講話我aniexty 未好

已經3 年
趕FYP壓力爆煲

一諗起攪錯份量攪錯步驟會好大鑊就狂手震

我sem1都有

我同你個情況真係有啲似

一到pj個人就靜哂
完左啲pj先好少少

成日返去傾pj我就9坐

有同感

所以出100%力
雖然需要上班

所以大家共勉之
有冇人懷疑俾醫生斷錯症?
被診斷為抑鬱,但係我間中先會覺得心情低落
係個頭成日會好緊,點訓都冇精神
有冇人好似我咁

啱啱起身 又想再訓過

Yes,好似輪急症室一樣,分緊急同次緊急
多口問句,巴打why 可以咁快

唔緊要呀隨便問
其實我都唔知自己算緊急定點 就係去排期嗰陣同佢講有self harm 有自殺過 話返唔到學咁 就排左俾我 我都唔係好清楚哈哈
btw我係絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞