召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
噚日見咗counselor, 真係乜都講哂佢聽冇保留

咩感覺

始終係第一節所以我講多過佢講, 但佢有take notes, 有問問題, 一個五六十歲嘅鬼佬, 應該好有經驗
其實好多野都可以同醫生講
呢隻藥無用/食左唔舒服
點解食呢隻藥,有咩用?
我個病係咩病,有咩病徵,會唔會好返?
最近有咩情緒困擾,有咩問題未解決
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150328/19093322

我同佢感受一樣,除非我搵到證據

你係咪主動搵醫生治療?
除左醫生之外,有冇其他人知道你有思覺失調?
大家有冇依賴打飛機嚟減壓?

我一日幾次,下面真係痛。

利申:紅巴
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150328/19093322

我同佢感受一樣,除非我搵到證據

你係咪主動搵醫生治療?
除左醫生之外,有冇其他人知道你有思覺失調?

Sorry,冇睇開你之前d講d咩,當我頭先冇講過。
而家追番po真係好難話你冇問題
其實有冇人係睇左臨床心理學家真係有幫助?我就斷斷續續轉左3、4個cp睇左6年左右,唔見有咩幫助,但就用左我十幾萬,而家我人生基本上處於倒數階段,可能淨係維持到2-3個月

覺得cbt有無用?
我好懷疑自己有抑鬱同自殺傾向。上網check又唔知準唔準
其實有冇人係睇左臨床心理學家真係有幫助?我就斷斷續續轉左3、4個cp睇左6年左右,唔見有咩幫助,但就用左我十幾萬,而家我人生基本上處於倒數階段,可能淨係維持到2-3個月

覺得cbt有無用?

試過幾節cbt,醫生覺得冇用就冇再做
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?
唔知係咪咁搞到我成日頭痛
我成日都覺得無咩生存意義,跟著太唔開心個陣會控制唔到自己會想死同係咁搵啲野去介手
本身有童年陰影響+先天疾病嘅關係,
自信心一直長期低落,
一直到最近有場大病,
而去睇精神科,醫生診斷都係少許情緒問題。

但身邊的親戚或長輩就話我唔止咁簡單係嚴重好多
話我呃個精神科醫生開低劑量嘅藥,on99
自信心一直長期低落,
一直到最近有場大病,

關d親戚撚事咩
自信心一直長期低落,
一直到最近有場大病,

關d親戚撚事咩

所以好撚唔鐘意佢地,
假到爆炸,
佢地話我心理有問題,
我因先天疾病關係下限制比常人多好多,
同埋有心理問題個個係我老母,
佢仲濫藥添。
仲有另外一個長輩係咁不停加精神科藥物,
佢話自己控制唔到,
我同佢講係咁加藥已經係一個問題黎,
佢話唔係,仲反話我嘅劑量低。頂佢。
個個朋友、醫院入面嘅醫護人員、街外嘅人都話我夠樂觀。
係得佢地先係咁,請問有問題嘅係邊個!
lm跟進
岩岩確診左depressiob冇耐
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊

有時食左啲藥仲攰過唔食
好攰呀
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊

有時食左啲藥仲攰過唔食
好攰呀

食完個人無力
但唔食出唔到街返唔到學
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊

有時食左啲藥仲攰過唔食
好攰呀

係咪多休息就可以?
我都好攰呀
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊

有時食左啲藥仲攰過唔食
好攰呀

食完個人無力
但唔食出唔到街返唔到學

點解
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊

有時食左啲藥仲攰過唔食
好攰呀

係咪多休息就可以?
我都好攰呀

我都唔知 唔想食藥 拖到個人想死
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊

有時食左啲藥仲攰過唔食
好攰呀

係咪多休息就可以?
我都好攰呀

我都唔知 唔想食藥 拖到個人想死

食完精神科藥物果隻攰唔係休息就回復到
最好就咪食

已經唔想食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞