召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
我喺美國熟朋友比較少, 已經少出街, 多數喺屋企hea, 最近仲買咗部唱機, 成日暱埋聽歌, 更加唔駛出街, 真係除咗返工, 有concert或者有fd約先出街

今朝俾家姐的咗去做義工派食物俾窮人, 算係出去呼吸下新鮮空氣同對下人

我都係第一次睇, 仲只係暫時上咗兩節, 我覺得counselor 都係睇你好唔好彩撞唔撞到個好嘅, 但有睇過嘅朋友話, counselor 係唔會教你應該點做, 佢嘅作用係幫你分析你嘅情況同幫你認識自己

冇啊, 去睇都係當叫做自己有為解決問題行出一步, 唔好話我乜都理唔嘗試解決, 不過最大程度都係靠自己
我喺美國熟朋友比較少, 已經少出街, 多數喺屋企hea, 最近仲買咗部唱機, 成日暱埋聽歌, 更加唔駛出街, 真係除咗返工, 有concert或者有fd約先出街

今朝俾家姐的咗去做義工派食物俾窮人, 算係出去呼吸下新鮮空氣同對下人

我都係第一次睇, 仲只係暫時上咗兩節, 我覺得counselor 都係睇你好唔好彩撞唔撞到個好嘅, 但有睇過嘅朋友話, counselor 係唔會教你應該點做, 佢嘅作用係幫你分析你嘅情況同幫你認識自己

冇啊, 去睇都係當叫做自己有為解決問題行出一步, 唔好話我乜都理唔嘗試解決, 不過最大程度都係靠自己

唉,我覺得我同濫藥無分別
前晚一次過食8粒stilnox

點解要食咁多
食過多無意思架喎

點解要食咁多
食過多無意思架喎

因為。。。我都唔知點解要食咁多
其實係因為失眠
不過有時食完stilnox 係會high既

唉,我宜家手好震
寫唔到字。。。

點解要食咁多
食過多無意思架喎

因為。。。我都唔知點解要食咁多
其實係因為失眠
不過有時食完stilnox 係會high既

唉,我宜家手好震

何必呢
想情緒高漲飲杯咖啡算啦
你諗下你而家要食咁多粒 咁你下次瞓唔著食幾粒又會無效
我就食stilnox個friend白瓜子既
瞓覺時個人好緊我先會食半粒(即係好耐之前醫生開畀我既劑量)
有d野係需要自律先得架

你同醫生講話你有時會食咁多粒,睇下佢畀咩意見你
岩岩瞓醒
仲係冇胃口
好想快d離開
其實如果同醫生講停藥同停睇,通常佢地係會點處理?

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁

社康姑娘唔會再理架?

你想淨見姑娘唔睇醫生?

唔係,係驚唔覆診,社康姑娘會通知家人

um....我個陣係本身睇緊私家 之後食藥食到好辛苦 轉左公立就去左一次就冇去 但我有同老母講話我食藥食到好辛苦又唔係特別有效 我講我好得七七八八我老母先俾我停
但其實冇乜大好轉 只係依家識收埋左 不過唔食藥感覺仲好啲
btw我有朋友食藥食左起碼六年都冇好過 反而對藥有左依賴

多謝你呀巴打,其實我都好糾結食唔食藥,醫生老虎蟹都會叫你食

我唔想一世都食藥呀

我都諗緊睇唔睇好
但我啲mood好兩極

幾時覆診呀

冇睇好耐了
岩岩瞓醒
仲係冇胃口
好想快d離開

多唔多出街?
呢到有冇人有社交恐懼
岩岩瞓醒
仲係冇胃口
好想快d離開

多唔多出街?

好耐冇出過街啦
岩岩瞓醒
仲係冇胃口
好想快d離開

多唔多出街?

好耐冇出過街啦

幾耐 我一星期出一次左右
岩岩瞓醒
仲係冇胃口
好想快d離開

多唔多出街?

好耐冇出過街啦

兩星期
岩岩瞓醒
仲係冇胃口
好想快d離開

多唔多出街?

好耐冇出過街啦

兩星期

維持左呢個狀態幾耐
諗住暫時休學
岩岩瞓醒
仲係冇胃口
好想快d離開

多唔多出街?

好耐冇出過街啦

兩星期

維持左呢個狀態幾耐

半年
呢到有冇人有社交恐懼

岩岩瞓醒
仲係冇胃口
好想快d離開

多唔多出街?

好耐冇出過街啦

兩星期

維持左呢個狀態幾耐

半年

我尋晚同另一個網友傾過 要搵下社工安排同類情況既會員一齊學人際溝通 幫下自己

一個人好惡頂
呢到有冇人有社交恐懼

我恐懼到變隱青
呢到有冇人有社交恐懼

我恐懼到變隱青

無藥食
呢到有冇人有社交恐懼

我恐懼到變隱青

每日返工同跑步外都唔出街
經常一個人出街食飯
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?
呢到有冇人有社交恐懼

我恐懼到變隱青

無藥食

我覺得自己有迴避性人格障礙

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%BF%B4%E9%81%BF%E6%80%A7%E4%BA%BA%E6%A0%BC%E9%9A%9C%E7%A4%99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞