召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?
唔知係咪咁搞到我成日頭痛

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊

有時食左啲藥仲攰過唔食
好攰呀

食完個人無力
但唔食出唔到街返唔到學

點解

唔食xanax根本搭唔到地鐵去唔到人多嘅地方
醫生開藥重手到令我覺得自己都無得救

Lorazepam 1mg
Zolpidem 10mg
Pregebalin 300mg (night) 75mg (morning)
Desvenlafaxine 100mg
Vitamin B 100mg
propranolol 10mg 2times/d
Olanzapine 15mg

食唔食都係好容易失控,d藥都唔記得轉過幾多次
Effexor, Bupropion, Zoloft, 幾款benzo都試過

食到無哂感覺想喊都喊唔出真係好攞命
邊到有得睇醫生,想驗下啦真係,呢排開始瞓唔到啊

近排點阿?好大壓力定係發生左d事所以訓唔著?

唔知,係無啦啦瞓唔到,跟著成日諗野都好灰咁,覺得生存落去好辛苦無意義

唔知,係無啦啦瞓唔到,跟著成日諗野都好灰咁,覺得生存落去好辛苦無意義

試下搵識情緒治療及輔導既家庭醫生睇下幫唔幫到你
專科既話私家都幾貴,大概一千至千五一次。政府既如果唔係好嚴重起碼排到18年

Pregebalin 300mg (night) 75mg (morning)

Effexor, Bupropion, Zoloft, 幾款benzo都試過

Bupropion廢到喊 我都食過
除左side effect
想問一下
我懷疑自己有抑鬱同焦慮
會唔會導致頭痛?
唔知係咪咁搞到我成日頭痛

同會好容易疲倦
我𠵱家頭痛緊

有時食左啲藥仲攰過唔食
好攰呀

食完個人無力
但唔食出唔到街返唔到學

點解

唔食xanax根本搭唔到地鐵去唔到人多嘅地方

唉,巴打要加油啊
大家瞓喺床度生不如死可以落街跑下步
成個心情會轉曬

Bupropion廢到喊 我都食過
除左side effect

你指會瘦同諗野快咗?

巴打夜晚食lorazepam,zolpidem同pregabalin三隻藥一齊食咪超眼訓?

你啲藥除左olanzapine,我全部都食過/食緊
宜家食緊Desvenlafaxine,pregabalin 同Trazodone

焦慮發作同present,考試一定要食xanax

巴打係邊款病?
我又係食藥食到無晒感覺,喊又喊唔出,日日成個活死人咁

巴打夜晚食lorazepam,zolpidem同pregabalin三隻藥一齊食咪超眼訓?

你啲藥除左olanzapine,我全部都食過/食緊
宜家食緊Desvenlafaxine,pregabalin 同Trazodone

焦慮發作同present,考試一定要食xanax

巴打係邊款病?
我又係食藥食到無晒感覺,喊又喊唔出,日日成個活死人咁

好眼訓架,但都係訓下醒下,第二日就好似未醒醒咁,但腦完全function唔到
醫生話係bipolar
真係食到活死人咁
成個心情會轉曬

依排狂迫自己行山
行到望到海望到水塘個人心情真係會變好
成個心情會轉曬

依排狂迫自己行山

小薯粉你都食幾多藥,睇左醫生幾耐?
細到大都係有病?
成個心情會轉曬

依排狂迫自己行山

小薯粉你都食幾多藥,睇左醫生幾耐?
細到大都係有病?

正式睇醫生就睇咗半年
可能十年前開始已經有
只係一路唔覺係問題
到舊年五月尾同九月真係爆出嚟
先的起心肝睇醫生
新人留名
溝女恐懼症,從來唔敢溝女!比女溝!

新人留名

歡迎
無處發洩 借個位ok?

人腦真係好濕鳩
一時好地地,一時情緒失控
平時已經唔係特別開心嘅人
一有煩惱上門,個腦就會好快咁分析出所有最差情況,然後開始驚同灰
之後就會撩起埋其他暫時唔係排最前嘅煩惱,最後灰到極點,入頹廢模式
但係可能奴性根深蒂固,啲責任感啊之類會自動孭晒上身,最後都會夾硬做返手頭上嘅野
做野嘅過程好撚緊張但係太忙所以會冇咁唔開心
做完會開心返,因為過左一關
但係過一兩日又會冇左種輕鬆同喜悅嘅感覺
到下關再灰返
目前最火燒眼眉嘅係學業,諗到就唔開心
但係都只係條導火線
我真係好想死 唔知仲忍到幾多關唔同嘅野
但係身邊嘅人好似永遠唔明咁
我唔係想收埋自己我唔係想咁灰但係我真係控制唔到自己
我驚有一次我真係會去死
屌 講完咪又係要溫書
永遠俾我嘅答覆都係我諗多左
我其實真係分唔到自己係咪真係諗多左
我停唔到啊 個腦不停浮啲衰野出黎
我訓教又會紥醒
行行下路都會個腦空白左一下暈一暈然後浮啲唔開心野出黎
你叫我點睇開啲啊
我知你(地)好錫我好關心我但係咁樣回應我我真係更加想死
留名
新人留名

歡迎

去左邊黎
新人留名

歡迎

去左邊黎

喺屋企
新人留名

歡迎

去左邊黎

喺屋企

係屋企都唔上水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞