召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
各位抑鬱巴絲食左幾耐藥

食咗半年,好想停藥

點解停啊?好番?

食完個人係穩定左好多但反應好慢
次次做lab都俾labmate屌我做得慢

我份工都係咁冇做,而家仲失緊業,
想做番個正常人都咁難
Between血清素可能要6-9個月先發揮到作用,唔好咁快自己停左佢,雖然我食左幾年都係咁
各位抑鬱巴絲食左幾耐藥

食咗半年,好想停藥

點解停啊?好番?

食完個人係穩定左好多但反應好慢
次次做lab都俾labmate屌我做得慢

我份工都係咁冇做,而家仲失緊業,
想做番個正常人都咁難
Between血清素可能要6-9個月先發揮到作用,唔好咁快自己停左佢,雖然我食左幾年都係咁

Diazepam 1mg+Ixel50mg
返工已經排少咗更
FYP做lab避唔到
每一日都要喺同事面前扮冇病
自覺自己有焦慮+抑鬱
成日都會諗起有關「死」嘅話題
不過暫時都未有勇氣去做

same

抑鬱唔一定係渴睡 嗜睡都可以係病徵
睇你情況唔肯定你有咩事 但應該都未係嚴重 可以去睇下輔導 社工/CP咁都得 希望幫到你
有無人擔心過自己會傷害身邊嘅人

已經心靈上傷害緊
噚晚一整晚瞓唔著, 一秒都冇瞓過, 勁辛苦. 難為呢度有巴絲晚晚都係咁

我約咗counselor, 星期四見

已經心靈上傷害緊

me too. 希望改到
覺得自己有病既,人多固然唔鍾意,會唔會都好怕獨處?
覺得自己有病既,人多固然唔鍾意,會唔會都好怕獨處?

唔怕獨處,就係怕多人

已經心靈上傷害緊

但是傷得最深一定係自己,自己傷自己果種on9又控制唔到真係非筆墨能形容

已經心靈上傷害緊

但是傷得最深一定係自己,自己傷自己果種on9又控制唔到真係非筆墨能形容

加油 我都明

睇你情況唔肯定你有咩事 但應該都未係嚴重 可以去睇下輔導 社工/CP咁都得 希望幫到你

多謝你。。。我好驚見社工,唔知點開口講自己嘅問題,講到1999又好似浪費咗人地嘅時間咁。。。

多謝你。。。我好驚見社工,唔知點開口講自己嘅問題,講到1999又好似浪費咗人地嘅時間咁。。。

諗定有邊幾樣野要講
有冇人係疑病傾向,成日覺得自己有咩病咁,查又查唔到,但身體真係感覺有唔妥,係咪屬妄念
有冇人係疑病傾向,成日覺得自己有咩病咁,查又查唔到,但身體真係感覺有唔妥,係咪屬妄念

可能係anxiety

諗定有邊幾樣野要講

睇lihkg有d巴絲都遇到d幾pk既社工 我就so far見左兩個都幾好幾有心既 真係撞彩 如果唔想俾咁多錢睇CP,可以行下d NGOs度話想傾計就okay
真係想聽你講既又點會嫌你講到1999 佢地有糧出架嘛 收緊人錢聽你講野 點會係浪費緊佢地時間 如果咁諗會唔會令你覺得好d

諗定有邊幾樣野要講

睇lihkg有d巴絲都遇到d幾pk既社工 我就so far見左兩個都幾好幾有心既 真係撞彩 如果唔想俾咁多錢睇CP,可以行下d NGOs度話想傾計就okay
真係想聽你講既又點會嫌你講到1999 佢地有糧出架嘛 收緊人錢聽你講野 點會係浪費緊佢地時間 如果咁諗會唔會令你覺得好d
好似上面絲打咁講 諗定要講乜 有冇d乜野係迫切d想解決先既 自己都定d啦
我想安樂死了
我想安樂死了

Why what happened?
我想安樂死了

Why what happened?

一直都想,今日終於的起心肝搵班議員

已經心靈上傷害緊

明明你唔係形容得好仔細
但係深深感受到嗰種控制唔到嘅戇鳩感覺
琴晚我仲俾男朋友鬧我癲夠未
其實點解佢唔明?真係控制唔到
鬧我都無用

Btw 但係呢度有無巴絲真係會好擔心自己傷害身邊嘅人? 講身體上,唔係心靈上

已經心靈上傷害緊

明明你唔係形容得好仔細
但係深深感受到嗰種控制唔到嘅戇鳩感覺
琴晚我仲俾男朋友鬧我癲夠未
其實點解佢唔明?真係控制唔到
鬧我都無用

Btw 但係呢度有無巴絲真係會好擔心自己傷害身邊嘅人? 講身體上,唔係心靈上

唔擔心,從細冇同人打過交,和理非非死忍先有病點會打人呢
今日忙 LM 先
下一個星期exam
番工又有projevr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞