召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike

今日搭地鐵差啲喊咗出嚟
唔知咩事 突然好down

一定有原因

今日搭地鐵差啲喊咗出嚟

英文舊歌

但係我愛Andy Williams 多D

今日搭地鐵差啲喊咗出嚟

一定有原因

算啦 一時down咗啫
唔理咩原因都已經過咗去
諗返只會痛
我好驚俾人笑,而家返工有一個同事當我係笑話
唔知係咪我個驚樣好搞笑,我都無野俾人笑
諗起個同事我就唔想返

我之前都係咁,覺得我班啲同學一笑就係笑緊我
成日講我壞話,覺得啲人偷聽我心入面講野

老實講好多人都會驚架啦~
只不過驚既程度勁少少~
點都要放鬆個人~ 俾D時間去適應個環境既~
喊到有少少想反胃

咩事煩惱緊?

睇政府其實唔差 主要都係同醫生要有足夠溝通

喊到有少少想反胃

咩事煩惱緊?

今日搭地鐵差啲喊咗出嚟

英文舊歌

但係我愛Andy Williams 多D

我細個第一首識彈嘅長歌就係Moon River 嗰陣跟住佢個版本唱同彈
喊到有少少想反胃

咩事煩惱緊?

多謝絲打
我都想食藥解決下
岩岩google完見要睇左診所醫生再寫紙去醫院排期睇
好似要排好耐
同埋我會連去睇醫生都會緊張
無錯睇街症再轉介精神科
醫生點都要睇 你要面對佢 無辦法架啦
對比你平時咁辛苦睇醫生算得咩呢

想問下係咪去普通西醫診所同護士講想寫紙轉精神科就得?
發現自己癡撚左線有冇人幫我?
你地係點發現自己精神有問題?

想問下係咪去普通西醫診所同護士講想寫紙轉精神科就得?

私家既話你直接搵精神科或者臨床心理學家都ok
覺得自己有抑鬱同 精神緊張
發生事我會好想喱埋 要入房熄燈 搵被"cum"實自己
好易小小野都好擔心,會諗到個人成日有自殺念頭

但同屋企講只係比人屌我話我多餘同埋啲更難聽嘅野

幾時開始
同埋咩情況會特別西利
我又紅酒送stilnox

幾時開始
同埋咩情況會特別西利

由幾年前開始會係咁抓自己隻手同縮喺房嘅角落到以家越嚟越嚴重
試過因為打電話搵人,打左20幾個佢無聽會失控喺街喊
好多野人地會覺得無咩大不了,但我會好緊張,緊張到好多野好擔心然後喊

幾時開始
同埋咩情況會特別西利

由幾年前開始會係咁抓自己隻手同縮喺房嘅角落到以家越嚟越嚴重
試過因為打電話搵人,打左20幾個佢無聽會失控喺街喊
好多野人地會覺得無咩大不了,但我會好緊張,緊張到好多野好擔心然後喊

對住屋企人特別咁,因為佢地講野會好盡
我本尼番緊學都係正正常常
都grad番左份office工
唔洗對客唔洗聽電話淨係對住部電腦
番左年半 我feel到自己好大變化
變到個人好怕醜 轉數慢左
好易冇啦啦面紅 會怕接觸新事物
好sad 有諗過自己係咪有社交障礙
但又未到困擾到要睇醫生既階段
好想番番去以前讀書企出尼
對住咁多人present都冇事既自己

一樣
可以點做
係咪食藥就得 我頂唔頂自己

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞