召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike

無既, 返到工先囉 我咁多年最長得兩個月, 至少俾我試下做夠一兩年先

你係因為咩原因淨係番唔到太長?

幾年黎同你一樣
而家終於返番長工

之前同人相處有問題? 有冇朋友? 點tune番個心態?

又唔係好同你
我本身panic
食住藥死頂返左三年學
跟住仲撚差左 個時話我mood disorder
做左年幾廢青

Mood disorder咁廢既野都講得出

即係抑鬱 我唔係好知

我果陣出事 啲人係咁講我係seasonal depression
頂佢個肺
俾所有人拋棄呢種感覺好難受

已經完全唔知點生活落去

我明白 做好自己 唔好俾人睇死

已經完全唔知點生活落去

一直都盡晒力黎到做好多野 但係發現點做都好都冇人care過 我只係個好輕易就可以被取代既人

已經完全唔知點生活落去

一直都盡晒力黎到做好多野 但係發現點做都好都冇人care過 我只係個好輕易就可以被取代既人

我都有呢種感覺
但明白到 自己唔做好
人地嘅眼光都唔會睇好自己
所以要努力
早排入左三個星期精神病院
悶到嘔,電話都唔用得

因為od定咩入
失業中
有前景小小架工又唔夠精力應付
垃圾工又唔甘心
psycho人留明

屌你老母仆街含家鏟,警告你d仆街冇料冇心唔好學人做臨床心理學家,累撚死d client,收錢你地就叻,都唔知邊撚度呃個牌番黎,話撚知你hku博士,都係成條柒咁,乜撚都要畫公仔畫出腸,最好client講埋俾你知自己有咩disorder,用咩therapy,一撚d洞察力探究之心都冇,淨係識9up揼波鐘,講埋d廢話,食屎la仆街

已經完全唔知點生活落去

我都有呢種感覺
但明白到 自己唔做好
所以要努力

共勉之

已經完全唔知點生活落去

我都有呢種感覺
但明白到 自己唔做好
所以要努力

共勉之

加油
屋企既野真係解決唔到,父母盲婚啞嫁,根本冇愛,為傳宗接代生我,老豆長期啞,古代毒撚又中男人,老母蠢自私固執,自己又軟弱豆腐,點拆
早排入左三個星期精神病院
悶到嘔,電話都唔用得

無smartphone係無鏡頭
有無巴絲仲未訓?其實一直都收埋咗自己好耐,好怪責自己對住屋企人、朋友要擺出一副我無事、我乜事都無既樣。最失落係到淨番自己一個既時候,意識到自己其實得番自己一個,無人再可以比你依賴。好想死,但唔敢死,每日都行屍走肉咁過日子,醫生都想為我好開藥幫我,但我只選擇食會令自己舒服既藥。食藥食到想喊都喊唔出。我個心願好簡單,只係想自己一個可以喊下姐,但身邊既人個個都覺得我會出事,咁樣真係令我好想死。

我exactly都係咁 不過都慣無咩野 但如果有事唔開心有咩打擊就要睇下本身對未來有冇希望 如果本身都一早絕望就...

有無巴絲仲未訓?其實一直都收埋咗自己好耐,好怪責自己對住屋企人、朋友要擺出一副我無事、我乜事都無既樣。最失落係到淨番自己一個既時候,意識到自己其實得番自己一個,無人再可以比你依賴。好想死,但唔敢死,每日都行屍走肉咁過日子,醫生都想為我好開藥幫我,但我只選擇食會令自己舒服既藥。食藥食到想喊都喊唔出。我個心願好簡單,只係想自己一個可以喊下姐,但身邊既人個個都覺得我會出事,咁樣真係令我好想死。

我exactly都係咁 不過都慣無咩野 但如果有事唔開心有咩打擊就要睇下本身對未來有冇希望 如果本身都一早絕望就...

唔知自己係咪有少少情緒問題
好易因爲少少事而情緒失控喊
明明唔值得喊既情景都會忍唔住
脾氣又暴燥
見工單對單又會勁緊張想喊 口窒窒
有時仲會夜晚諗諗下野喊

點會呢 雖然我唔知你情況 不過實有人會緊張你o既 我無視你都唔覆你啦
我有希望係指有d野一定要做 或者有機會改變d野 我一直都係一個但有野未做未試所以點都唔會死住 除非肯定真係100%冇辦法 99.99%都唔計

講得好啱
真係有想死既時候 但係就因為對未來仲有少少既期待所以都因係諗冇做過

屌 係好撚貴
我自己個經驗係隊藥俾你食 食左又唔係舒服 做行為治療好過不過已經歲數太大 我個情況係食左其實唔係好好多 理行為習慣好過

咁我先睇吓counselling果邊幫唔幫到我先再算

點會呢 雖然我唔知你情況 不過實有人會緊張你o既 我無視你都唔覆你啦
我有希望係指有d野一定要做 或者有機會改變d野 我一直都係一個但有野未做未試所以點都唔會死住 除非肯定真係100%冇辦法 99.99%都唔計

講得好啱
真係有想死既時候 但係就因為對未來仲有少少既期待所以都因係諗冇做過

細個個陣第一次on99去自殺唔成功 個理由好on9 之後好快就後侮同埋覺得如果自殺屋企人同朋友仲慘過自己 之後次次都係諗下就算 有幾次真係想做 一次連郁都唔想郁 幾次係知捱過就有轉機 依家係仲有希望雖然知成功機會好細
讀書個時如果我屋企人死曬基本可以去死 因為潛水一大段時間同學都唔會知你死左

的確有身邊人支持好重要

屌 係好撚貴
我自己個經驗係隊藥俾你食 食左又唔係舒服 做行為治療好過不過已經歲數太大 我個情況係食左其實唔係好好多 理行為習慣好過

行為治療好過不過已經歲數太大

點解既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞