召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
食咗六粒zopiclone/8粒lora
聽日要見到你地吖
日日都怕失控其實點努力咪又係會失控

點解又食咁多
有無咩藥食完人會正面
我真係唔知正面係點

叫做正常啲囉 無咁低落 起碼做到日常要做既野

唔係話一定要上到山頂/行幾多K
而係望下山望下樹望下海
真心會覺得心情有變好啲

我怕我會行行選擇自殺 因為唔會麻煩到人地 同自己!扮自己跌落山 或者死唔去 係到生不如死 直接遠離現實

會唔會考慮加強少少運動強度 例如跑步單車 因為做呢d先會專心個pace 唔會諗到野 專注係個步伐 習慣到又好爽 又可強身健體

返工都係要體力勞動多 但都係咁 好似都無乜效?
係咪咁樣代表 手震身震成個人毫無目的咁 有情緒病?
加上返工忙時就忘記下 但手依舊震 忙完就記得!依家上網講 人人當我鳩up都無人信!我開始諗越來越多自殺方式

會手震 你應該真係要睇睇醫生幫手.... 你家姐點煩你法?...

見我上網放相 就覺我失戀 咁隨便啦 由佢覺 唔想佢煩我再同返我老豆講 岩先佢已經同我講 今日同老豆通左電 又話我返工無錢洗又點又乜 我家姐講錯 但老豆聽者就好嬲 我正準備見面時又比佢講⋯

set privacy 唔好咁多嘢比佢睇到可唔可行

無用的 佢要睇我野唔難 好想放鬆 我都唔想將每件事放咁大 控制唔到 每朝一醒就開始手震 我唔清楚我仲可以撐到幾耐 好多人經歷唔同野 個個人生都唔同 而我人生只係一個惡夢 無終結亦無停止一刻
其實抑鬱係咪根治唔到?

唔一定我有個朋友基本上已經好翻 精神病情緒病唔可怕 最緊要睇你點樣面對佢

控制唔到嗰陣好恐怖
最恐怖係我自己後來醒嗰吓知已經太遲
做錯咗好多嘢
嚇親身邊嘅人
我想道歉都冇用
希望唔好再發
對住焦慮加抑鬱真係好辛苦
有時候好想quit game

冇錯 一發作唔到你控制 俾d時間自己啦 我依家改變左個心態 唔係考慮點樣消滅隻病而係考慮點樣同佢共存 佢一想發作即刻就搵其他嘢做 即刻睇youtube d笑片 慢慢習慣就會發作都唔理佢 希望你冇事啦

我好咗又翻發
突然太多嘢刺激到我
不過可能有經驗 好快好翻
但老實我真係對住任何嘢都冇哂希望
我做到嘅都做哂 可惜都係對所有嘢冇期待亦冇希望
搞到自己好似唔係自己咁
唔再識真正開心........

我都係好左再翻發
其實抑鬱係咪根治唔到?

唔一定我有個朋友基本上已經好翻 精神病情緒病唔可怕 最緊要睇你點樣面對佢

控制唔到嗰陣好恐怖
最恐怖係我自己後來醒嗰吓知已經太遲
做錯咗好多嘢
嚇親身邊嘅人
我想道歉都冇用
希望唔好再發
對住焦慮加抑鬱真係好辛苦
有時候好想quit game

冇錯 一發作唔到你控制 俾d時間自己啦 我依家改變左個心態 唔係考慮點樣消滅隻病而係考慮點樣同佢共存 佢一想發作即刻就搵其他嘢做 即刻睇youtube d笑片 慢慢習慣就會發作都唔理佢 希望你冇事啦

我好咗又翻發
突然太多嘢刺激到我
不過可能有經驗 好快好翻
但老實我真係對住任何嘢都冇哂希望
我做到嘅都做哂 可惜都係對所有嘢冇期待亦冇希望
搞到自己好似唔係自己咁
唔再識真正開心........

我都係好左再翻發

一有壓力就翻發
焦慮抑鬱強迫

咁多

因為個人受學業壓力跟住屋企無言間又有無形壓力 頂唔順搞到生理上多病痛去睇醫生醫生話應該心理影響生理所以叫我轉介去睇屯門醫院check跟住就轉我去見心理學家睇咗排就睇埋精神科同步開藥比我

食咗大半年 好返好多 不過週不時都會鑽牛角尖 情緒呢家嘢真係好難控 大家加油啦

我又係咁 上個月睇左不下6次醫生 大家一齊努力啦

我都聽日覆診 加油啊
覺得自己有情緒病,但又唔知係咪

有咩特點

呢大半年心理壓力好大
只要講到錢就會痴線忍唔住喊
一路喊一路大叫
好辛苦覺得無人幫到我
夜晚攰想瞓覺 但個腦不停諗野 越想要個腦停止唔諗野就令到個人越難入睡 凌晨3點幾都瞓唔到 有冇辦法改善情況
成日有時無啦啦好唔開心 想死 洗唔洗睇下醫生

你個名 識貨
其實有樣野我一路都唔明 其實精神科同普通科 骨科 心臟科嗰d都一樣 你覺得自己有唔妥就可以/應該去睇 你可以係睇完話你冇事架嘛 即係你傷風感冒會去睇家庭醫生 心痛胸悶都會想去睇下咩事一樣 見到自己有symptoms既咪去睇下醫生點講
我明白私家真係好撚貴 但其實你可以睇完一次 如果真係有事既就問佢攞紙排公立 公立如果你唔嚴重既真係會排到2046 如果真係負擔唔到中間段時間既藥費既 依我所知政府好似係有資助人睇私家既 但呢個詳細我就唔係好清楚 有咩事都可以打返去公立同佢講你嚴重左 照計會排快d俾你
Sorry for 1999
飲食失調算唔算

好怕食野嗎? 我可以三四日唔食野然後塞三百幾蚊零食落肚😭😭

我係有一段時間厭食症 由一個好鍾意食嘢嘅人變到淨係食菜 清湯米粉 然後過咗一段時間控制唔到 食慾突然之間返晒黎 不停咁暴飲暴食 每日幾千卡咁食肥得好緊要 跟住我就會去嘗試扣喉或者食瀉藥 然後內疚幾日 自己係屋企喊 咁樣一個惡性循環不斷重複

依家仲會唔會係咁?

我仲會不停扣喉 呢一排

絲打可以試下少食多餐 每餐食既量唔使多 但食多幾餐
我識人係厭食既 佢一餐食多d(eg一碗譚仔)就好易會嘔返哂出黎 但佢食麥皮 脆片+生果呢d 一餐既分量分開幾次食 個人會冇咁易想嘔 亦都飽肚夠營養 你都可以試下
我想問下有冇人同我一樣焦慮到行路講嘢都氣喘
有冇tg group 傾計

係度傾好得多啦

係度傾好得多啦

個個cd room 都見到喎

係度傾好得多啦

/Member

面紅流曬汗囉 搭火車中途要落車坐
成日有時無啦啦好唔開心 想死 洗唔洗睇下醫生

你個名 識貨
其實有樣野我一路都唔明 其實精神科同普通科 骨科 心臟科嗰d都一樣 你覺得自己有唔妥就可以/應該去睇 你可以係睇完話你冇事架嘛 即係你傷風感冒會去睇家庭醫生 心痛胸悶都會想去睇下咩事一樣 見到自己有symptoms既咪去睇下醫生點講
我明白私家真係好撚貴 但其實你可以睇完一次 如果真係有事既就問佢攞紙排公立 公立如果你唔嚴重既真係會排到2046 如果真係負擔唔到中間段時間既藥費既 依我所知政府好似係有資助人睇私家既 但呢個詳細我就唔係好清楚 有咩事都可以打返去公立同佢講你嚴重左 照計會排快d俾你
Sorry for 1999

街症可以轉介精神科

係度傾好得多啦

/Member

面紅流曬汗囉 搭火車中途要落車坐

我係行路都氣喘check過又冇事 都唔知做咩

係度傾好得多啦

/Member

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞