召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
我又飲左好多酒
好想死 我又食完野扣喉嘔番出黎

你要一步一步做返健康飲食啊
第一步就由一日食三次開始 即係三餐

我真係食兩餐都好勉強...

自爆 36.5 kg bmi15.6

絲打個情況持續左幾耐
由幾多跌到落黎
😢😢😢😢
父母尤其老母負面影響得我勁深

一收工又要面對黎d 負能量 好倦
好想死 我又食完野扣喉嘔番出黎

你要一步一步做返健康飲食啊
第一步就由一日食三次開始 即係三餐

我真係食兩餐都好勉強...

自爆 36.5 kg bmi15.6

絲打個情況持續左幾耐
由幾多跌到落黎

我試過最多係130bl
都係因為pregabalin
quit左3個月由130磅變左90磅
有咩藥可以令人正面
無咁頹
我控制唔到自己去諗去想
近排精神壓力好大
晚晚望天光
拍緊拖但煩惱更多
條仔好廢 書又讀唔掂 錢又唔去揾
啱啱為左佢又quit第二次u
窮學生冇錢想睇醫生 有冇好介紹

佢真幸福
最近開始情緒好低落 又開始手震 個人不停係到諗好多野 多到唔知諗咩事 好辛苦 返工個時仲有種覺得個個都係對我有惡意之類 有時忍住眼淚去做野 依家慢慢笑唔出

我之前情緒都唔會變到咁 依家個人越來越脆弱 好想搵個地方比自己發洩。返到屋企 望住毫無安全感既家 更灰⋯返去為左唔想家姐煩我 就係到扮無野發生 而自己就係床到忍住眼淚唔喊

我係上網有講過出黎 個個都比哂意見我 我都明 但偏偏唔知點解依然好灰 手keep住震 每日心情如何 就有幾震 其我係咪開始有少少情緒病?返工要賣笑 但企企下會發呆左就自然想喊

其實 如果有一個信任既人 可以比你攬住訓出黎😭😭
我諗咁樣係好值得了

就係無一個人可以幫到我 我好想講出黎 但我唔識講 不停咁loop問題 我的確好攰⋯⋯朋友都同我傾訴左好耐 勸我點樣點樣
最近開始情緒好低落 又開始手震 個人不停係到諗好多野 多到唔知諗咩事 好辛苦 返工個時仲有種覺得個個都係對我有惡意之類 有時忍住眼淚去做野 依家慢慢笑唔出

我之前情緒都唔會變到咁 依家個人越來越脆弱 好想搵個地方比自己發洩。返到屋企 望住毫無安全感既家 更灰⋯返去為左唔想家姐煩我 就係到扮無野發生 而自己就係床到忍住眼淚唔喊

我係上網有講過出黎 個個都比哂意見我 我都明 但偏偏唔知點解依然好灰 手keep住震 每日心情如何 就有幾震 其我係咪開始有少少情緒病?返工要賣笑 但企企下會發呆左就自然想喊

我諗咁樣係好值得了

就係無一個人可以幫到我 我好想講出黎 但我唔識講 不停咁loop問題 我的確好攰⋯⋯朋友都同我傾訴左好耐 勸我點樣點樣

不如襯好天行下山,遠離下討厭嘅人類
當然行完要重新面對世界係好痛苦,但只要諗住下次再行第二個山,嗰種動力可以暫時舒緩到壓抑

行山係解決唔到問題,但就可以令自己唔會谷到爆

過來人經驗,希望幫到你

我諗咁樣係好值得了

不如襯好天行下山,遠離下討厭嘅人類
當然行完要重新面對世界係好痛苦,但只要諗住下次再行第二個山,嗰種動力可以暫時舒緩到壓抑

行山係解決唔到問題,但就可以令自己唔會谷到爆

過來人經驗,希望幫到你

唔係話一定要上到山頂/行幾多K
而係望下山望下樹望下海
真心會覺得心情有變好啲
行山
行山

近排食咩都無咩味道
近排食咩都無咩味道

咩事 最近焦慮到氣喘
[quote]近排食咩都無咩味道
唉[/quote]
平時唔覺肚餓,就算肚餓一食完就想嘔
[quote]近排食咩都無咩味道
唉[/quote]
平時唔覺肚餓,就算肚餓一食完就想嘔

我都係,食飽小小都想嘔
抑鬱撚表示一啲都感受唔到生命既樂趣
日日想死都唔係辦法,但問題係真係開心唔到
又唔係話好厭世但好難有快樂既感覺
食野又唔係特別好味,野又唔想做
唉,我想好似正常人咁姐...可唔可以放過我

我明白呀, 但係真係無計
連平時做開個D野都完全無動力去做
日日都好似行屍走肉咁
近排食咩都無咩味道

咩事 最近焦慮到氣喘

我焦慮驚到身震曬,唔知係咪俾人笑緊
近排食咩都無咩味道

咩事 最近焦慮到氣喘

唉 恐慌症加焦慮 好辛苦

日日都好似行屍走肉咁

係呀 其實我唔想咁
啲人成日話出街行下心情會好啲,但我行完都無分別
點解... 唉,其實係咪死左會好啲....
近排食咩都無咩味道

咩事 最近焦慮到氣喘

唉 恐慌症加焦慮 好辛苦

我係社交焦慮症
大家頂住啊

日日都好似行屍走肉咁

係呀 其實我唔想咁

唔係,因為隔一排又會好番啲,根本人日日都變,遲下未必會有呢刻既煩惱既

日日都好似行屍走肉咁

係呀 其實我唔想咁

係出街個一下可以將D野暫時忘記, 但係一到完左既時候D野就會浮返哂出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞