召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike

無既, 返到工先囉 我咁多年最長得兩個月, 至少俾我試下做夠一兩年先

你係因為咩原因淨係番唔到太長?

幾年黎同你一樣
而家終於返番長工

之前同人相處有問題? 有冇朋友? 點tune番個心態?

又唔係好同你
我本身panic
食住藥死頂返左三年學
跟住仲撚差左 個時話我mood disorder
做左年幾廢青

Mood disorder咁廢既野都講得出

即係抑鬱 我唔係好知

情緒失常
其實即係話你情緒有問題咁解
一自己一個人既時候就好辛苦 個頭又痛

你係因為咩原因淨係番唔到太長?

幾年黎同你一樣
而家終於返番長工

之前同人相處有問題? 有冇朋友? 點tune番個心態?

又唔係好同你
我本身panic
食住藥死頂返左三年學
跟住仲撚差左 個時話我mood disorder
做左年幾廢青

Mood disorder咁廢既野都講得出

即係抑鬱 我唔係好知

情緒失常

Mood disorder 好廣泛下,可以係depression,可以係bipolar
經醫生同意斷左葯半年
但時不時都會DOWN
生活冇野調劑,冇朋友,日日單機好辛苦
經醫生同意斷左葯半年
但時不時都會DOWN
生活冇野調劑,冇朋友,日日單機好辛苦
中醫會唔會對情緒病有另一種睇法?

中醫話我有生理上問題影響,呢樣係西醫冇提到,反而我每次講有唔舒服佢都話係我副作用or幻覺

中醫話我有生理上問題影響,呢樣係西醫冇提到,反而我每次講有唔舒服佢都話係我副作用or幻覺

因為我一唔食藥就無精神 諗住睇一睇中醫調理返

因為我一唔食藥就無精神 諗住睇一睇中醫調理返

食過一排,可能療程唔夠長,身體冇乜變化
心情上都係飄忽

因為孤獨?

因為孤獨?

召集所有精神病情緒病患者(4)
https://lihkg.com/thread/236209/page/1?ref=ios
之前有被迫害感覺,又出現幻覺(有開過post),之後係咁研究佛教研究科學,冇諗過係自己病,仲以為自己要成佛,而家諗起仲有d驚,果段時間成個人變哂 唔知自己幾時先好得返

出左院之後,成日覺得做咩都冇動力,成日覺得悶,唔知關唔關食左藥事

抑鬱情緒唔一定係食藥既

因為孤獨?

好少時間獨處咩?

因為孤獨?

好少時間獨處咩?

就係長時間獨處 好孤獨 好依賴同朋友既text
自己社交能力好差 圈子好細 依家又俾一個自己好重視既人無視

因為孤獨?

好少時間獨處咩?

就係長時間獨處 好孤獨 好依賴同朋友既text
自己社交能力好差 圈子好細 依家又俾一個自己好重視既人無視

明明已經用盡力去維繫重視既關係 都要俾人無視
已經好一排冇真係開心過 笑住咁對人覺得自己好假
各位巴絲~
大家好呀!
我開左個fb page
https://www.facebook.com/hotlinecommunity
有咩事可以入去傾下

你可能覺得傾訴冇用,
但要知道,
你講,可能有人幫到你,
你唔講,一定冇人幫到你。

另外,我亦想搵下有冇人想一齊run個page咁
**因為目前係建立初期,所以未有好多野睇,唔好意思呀 orz

不喜勿插,多謝各位~
各位巴絲~
大家好呀!
我開左個fb page
https://www.facebook.com/hotlinecommunity
有咩事可以入去傾下

你可能覺得傾訴冇用,
但要知道,
你講,可能有人幫到你,

**因為目前係建立初期,所以未有好多野睇,唔好意思呀 orz

不喜勿插,多謝各位~

巴打係註冊社工
各位巴絲~
大家好呀!
我開左個fb page
有咩事可以入去傾下

你可能覺得傾訴冇用,
但要知道,
你講,可能有人幫到你,

不喜勿插,多謝各位~

巴打係註冊社工

實不相瞞,我有情緒病,康復中
加上自己本身熱愛心理學
所以都可以同大家分享一下
大家互助,相信對大家嘅問題更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞