召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
切自己令自己流血 就唔會咁想死嗎?
然後我又od了 拎番之前醫生開既zopiclone 出黎

痛下俾自己清醒下
我都係咁
切自己令自己流血 就唔會咁想死嗎?
然後我又od了 拎番之前醫生開既zopiclone 出黎

痛下俾自己清醒下
我都係咁

唔捨得屋企人 只不過係呢樣

清醒到 點解要咁做先清醒到 或者覺得舒服 好辛苦
唉 有無人幫到我 我好怕躁症又會發作
一唔開心完一排就會開心哂 唔理時間幾點 都四圍行

清醒到 點解要咁做先清醒到 或者覺得舒服 好辛苦

唔想止血 反而都唔多
唉 有無人幫到我 我好怕躁症又會發作
一唔開心完一排就會開心哂 唔理時間幾點 都四圍行

我有躁鬱症 有食藥
你有無食藥?

Same here 但我日日都係咁 做咩都冇動力 愈諗愈想死
唔知點講 我2010至13年個陣抑鬱同社交恐懼最嚴重
呢兩年抑鬱就好好多 但社交恐懼都令到我辭左份工
咁我冇睇過醫生既 因為社恐既人好怕接觸任何人 冇啊 我其實想俾社交恐懼既人知 想改變現況就要打開自己既心胸 表達自己 心胸打開左 人地先可以關懷你 愛你...(恕刪)

即係對別人要寬容,就係對自己寬容
Me都係社交焦慮,有時對自己都好harsh 例如係今日著得唔好睇呢d小事
好想死 我又食完野扣喉嘔番出黎

你要一步一步做返健康飲食啊
第一步就由一日食三次開始 即係三餐
我覺得自己有病
成日唸野好悲觀 將d小事無限放大
有陣時會無啦啦想喊就會喺度睇啲悲情小說/聽歌焗啲眼淚出嚟
好在意人哋對我點睇 成日覺得所有人都唔鍾意我係我後邊講我壞話 然後唔敢去揾人同我講野 我覺得咁樣嘅自己好麻煩 但又改唔到自己嘅諗法
細個嘅時候成日唸自己會點死 基本上係日日喺度幻想自己會跳樓死啊死呀定係界手死好 但我又好驚痛 係好撚驚痛 大個咗呢兩三年情況好啲由日日諗年度一個禮拜唸一兩次到 但又係得個諗字 覺得自己好無用
通常你地覺得情緒有問題係用咩途徑搵醫生?

巴打如果係讀緊書
可以搵學校醫生先
之後再叫醫生寫轉介信去公立/私家

唔係讀緊書呢?
一直好想尋求專業意見
只係唔知咩有咩渠道可以搵人幫手

應該普通家庭科醫生都可以幫手寫轉介信
之前完全訓唔到+去唔到人多嘅地方
搵學校醫生問佢可唔可以開xanax(之前有食過)
佢寫信俾我見CP同睇公立+私家

直接同家庭醫生講想轉介睇精神科就得?
你地一個月睇醫生連食藥幾錢左右?

依家睇緊私家
睇左三次$2600埋單
22號睇公立

公立排期排左幾耐?

兩個月到
唔知自己係咪有病,成日諗野好負面,一有少少壓力迫到自己就想去死,重覆係個腦到諗過好多次自殺嘅情景,仲要係小學嘅時候已經開始係咁
但有開心野發生又冇哂呢d 念頭
究竟可以點樣分係性格問題定係有病,定兩樣野係分唔開
我覺得自己有病
好在意人哋對我點睇 成日覺得所有人都唔鍾意我係我後邊講我壞話 然後唔敢去揾人同我講野 我覺得咁樣嘅自己好麻煩 但又改唔到自己嘅諗法
細個嘅時候成日唸自己會點死 基本上係日日喺度幻想自己會跳樓死啊死呀定係界手死好 但我又好驚痛 係好撚驚痛 大個咗呢兩三年情況好啲由日日諗年度一個禮拜唸一兩次到 但又係得個諗字 覺得自己好無用

絲打你講d 野完全就係我個情況
我覺得自己有病

原諒一下自己吧
你對自己一向這麼差
帶來了這麼多惡果
要你慢慢消化
我覺得自己有病

近排精神壓力好大
晚晚望天光
拍緊拖但煩惱更多
條仔好廢 書又讀唔掂 錢又唔去揾
啱啱為左佢又quit第二次u
窮學生冇錢想睇醫生 有冇好介紹
屌,仲以為自己就快好返
點知前日開始又復發
明明無諗唔開心既野但都可以無啦啦喊
見到自己咁樣真係好撚燥
好驚自己又忍唔住od
唔想再入返去精神病房
究竟幾時先唔使再食藥
今日有件事好驚:同事笑到停唔到 唔知係咪笑緊我
以後點返工...
我想問呢 我依排成日一係食好少一係好多
咩情況
我啱啱發癲叫左勁多外賣 食到一半好反感想嘔但係又想繼續食
咩情況

食野都唔覺得有味
有冇人喊嗰陣隻手心會好酸痛?
咩情況

食野都唔覺得有味

屌 你講起又好似係
明明食梗啲重口野 完全唔覺有味
屌 點算啊
近排精神壓力好大
晚晚望天光
拍緊拖但煩惱更多
條仔好廢 書又讀唔掂 錢又唔去揾
啱啱為左佢又quit第二次u
窮學生冇錢想睇醫生 有冇好介紹

點解要為咗條仔quit u
咩情況

suede fans
咩情況

suede fans

j我啦j我啦

好唔開心啊屌 依排食左好多野
又好灰 冇晒動力
好想嘔晒個身啲野出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞