召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

咩都無返 係屋企多 一星期落一次街左右 做下運動 仲要係等夜晚唔使同人對望先出去
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

講出黎嚇死你 9年黎 最長份工做得兩個月 多數 1星期貨仔玩完 每份工可以hea到隔3-6個月不等先 搵到下一份工

就黎30 唔想變新聞果d自殺死先想改變一下
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

講出黎嚇死你 9年黎 最長份工做得兩個月 多數 1星期貨仔玩完 每份工可以hea到隔3-6個月不等先 搵到下一份工

你想唔想睇醫生?
你都三十歲,你想變之前都變左
屌你老尾我寧願住精神病院都唔想係屋企住呀屌你老尾!!!
有躁鬱
對身邊所有嘢都無感覺
男朋友成日話我啲情緒好大叫我改
但我真係控制唔到
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

情況有d似你,但冇你咁嚴重,6年前開始睇臨床心理學家,三年前情況變得嚴重左,詳情唔想講,起初睇社交焦慮,之後我多次主動要求醫生做心理測試睇下我係咪有其他問題,但差唔多一年前先肯同我做,應該有d逃避人格障礙,再搭些少其他人格障礙,但個醫生又唔肯講得清楚d。

而家就黎冇錢生存,但仲keep住睇醫生。
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

你想點改變?
有躁鬱
對身邊所有嘢都無感覺
但我真係控制唔到

同佢講有情緒病
有躁鬱
對身邊所有嘢都無感覺
但我真係控制唔到

同佢講有情緒病

今日明明有食野
但唔知點解都係手震
點解我食左Clonazepam 都訓唔著
有躁鬱
對身邊所有嘢都無感覺
但我真係控制唔到

同佢講有情緒病

佢知道我有情緒病㗎
有時我情緒失控佢仲叫我癲婆食藥啦
最近媽咪有cancer要化療,送走我最愛嘅狗
幻覺俾以前嚴重左,成日覺得間房有人,仲突然聽到我叫狗吠
喊到收唔到,有時坐坐下車都喊
救命,壓力好大
有躁鬱
對身邊所有嘢都無感覺
但我真係控制唔到

同佢講有情緒病

佢知道我有情緒病㗎
幻覺以前嚴重左,成日覺得間房有人,仲突然聽到我狗吠
救命,壓力好大
有躁鬱
對身邊所有嘢都無感覺
但我真係控制唔到

同佢講有情緒病

佢知道我有情緒病㗎
救命,壓力好大

佢唔無係好識尊重你
有無巴絲未訓? 其實追咗po幾日 聽見好多日生日上都有好大既難關要克服
曾經有一刻我想靠自己而唔係靠藥物
但我發覺, 藥呢回事。如果你食左會舒服你捨得低又要自己唔舒服嗎?我講既只係xanax diazepam lorazepam...

唉但真係食到人走樣

仲有我真係覺得所謂好番係一個騙局,醫生角度點都要你一世食藥架啦,咁真係叫好番咩

我聽過話真係有人好番唔洗食 但自己覺得自己唔得
頭先忍唔住喊
有無巴絲未訓? 其實追咗po幾日 聽見好多日生日上都有好大既難關要克服
但我發覺, 藥呢回事。如果你食左會舒服你捨得低又要自己唔舒服嗎?我講既只係xanax diazepam lorazepam...

唉但真係食到人走樣

仲有我真係覺得所謂好番係一個騙局,醫生角度點都要你一世食藥架啦,咁真係叫好番咩

我都應該唔得
有躁鬱
對身邊所有嘢都無感覺
但我真係控制唔到

同佢講有情緒病

佢知道我有情緒病㗎
救命,壓力好大

佢唔無係好識尊重你

有無方法搵番隻狗?
我自己都病左好多年
依家識應付左但唔係好曬
自己覺得
如果身處個環境令自己應付唔黎 不如試下離開 有冇其他環境可以轉換令自己抖下?
我自己準備考dse個陣係人生最唔掂既時候 都好幾次就死 最後轉左讀其他野兩年 抖下又可以靜靜地諗下野
但唔好俾自己太廢 最好唔好係屋企一直冇野做 就算唔讀書 唔做全職 做下part-time 義工乜都好 一直係屋企會愈黎愈唔舒服 覺得人生冇意義
另外最好每日出下街呼吸下空氣 可以冇目的周圍下 個人都舒服啲既

唉但真係食到人走樣

我都應該唔得

睇你有幾嚴重?真係覺得停左都控制到自己先好停
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

你想唔想睇醫生?
你都三十歲,你想變之前都變左

你指精神科醫生 早一兩年睇過食左幾個月藥cut左

咁又唔係咁講, 我呢段時間都係hea下玩下, 無咩認真的起心肝比自己目標...
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

情況有d似你,但冇你咁嚴重,6年前開始睇臨床心理學家,三年前情況變得嚴重左,詳情唔想講,起初睇社交焦慮,之後我多次主動要求醫生做心理測試睇下我係咪有其他問題,但差唔多一年前先肯同我做,應該有d逃避人格障礙,再搭些少其他人格障礙,但個醫生又唔肯講得清楚d。

睇一次醫生幾錢? 我仲未見過心理醫生, 應該黎緊想見, 想搵人tune下我d思想, 即係所謂「融入主流」
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

你想點改變?

無既, 返到工先囉 我咁多年最長得兩個月, 至少俾我試下做夠一兩年先
你要返工返學先會好返
病成點?
有無睇醫生?

睇一次醫生幾錢? 我仲未見過心理醫生, 應該黎緊想見, 想搵人tune下我d思想, 即係所謂「融入主流」

私家起碼千幾蚊一節,一節9個字或者一個鐘左右,唔係幾明你所謂融入主流咩意思,感覺你覺得自己無問題,既然無問題,就無謂浪費金錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞