召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
屌,醫生話我遲下要入精神病房了
有冇巴打入去住過講下入面係點

成人個邊住過幾日都幾恐怖,試過擺啲零食係床櫃,等朝比班冇自制力既病人拎黎食鬼哂又有個人夜晚喪叫暴龍咁

你真係住過?
申利入過青山

一定唔係你咁講

住過大埔幾日,因為青年未有位

之後住左三個月青年
你叫我完全唔去理又唔得,本身明明身體冇呢啲事

你食左幾耐?
其實最緊要係你自己食左藥之後覺得點
隻藥啱唔啱你你自己會知,唔啱醫生會幫你轉過隻

我食開幾年,停左8個月,期間身體最好,之不過失業開始亂諗先黎料訓唔到

依家食番一個禮拜藥,啲肌肉跳得仲勁,肌肉有啲控制唔到既拉扯,真係好恐怖

對訓覺同精神大唔大影響?
無人睇心理
講真唔睇心理一停藥好易反彈

睇緊
可能因為藥+心理
所以好咗好多掛
價值觀上有轉變
所以停藥之後都無太大反彈
有冇巴絲停左藥好耐,有冇後遺症出現or副作用未消失到

啲藥真係好難搞得清症狀係自身病症定粒藥引起

有啲藥本身醫焦慮但副作用又係引起焦慮,真心症狀好困擾

食咗4個月但停咗個幾月
生存到 應付到啲野
但有少少回彈 易訓唔到又易醒
遇到之前嘅挫折 有出現症狀
不過成個bad feeling輕咗好多
易控制過以前
最後醫生叫我唔洗食藥
咁係咪要好似上面啲巴打講
做運動同作息定時去keep住個好嘅狀態

我情況係運動抗到抑鬱 帶氧運動

點抗到?
跑完無咁易有壓力?
之前試過開始忙個陣去咗打羽毛球
個排又真係好好多
食咗兩個星期Mirtazapine(Remeron) 15mg
依家手腳冰冷,瞓多過醒同周不時肉震

之前食Remeron食完超級好胃口
好到狂食嘢一日食四五餐
結果肥咗成兩三kg
無人睇心理
講真唔睇心理一停藥好易反彈

睇緊
可能因為藥+心理
所以好咗好多掛
價值觀上有轉變
所以停藥之後都無太大反彈

巴打都有睇?
你叫我完全唔去理又唔得,本身明明身體冇呢啲事

你食左幾耐?
其實最緊要係你自己食左藥之後覺得點
隻藥啱唔啱你你自己會知,唔啱醫生會幫你轉過隻

我食開幾年,停左8個月,期間身體最好,之不過失業開始亂諗先黎料訓唔到

依家食番一個禮拜藥,啲肌肉跳得仲勁,肌肉有啲控制唔到既拉扯,真係好恐怖

對訓覺同精神大唔大影響?

大,平時唔可 無掛慮咁一攤就訓,至少一個鐘,其實有冇機會係邊緣人格障礙,我因應情況可以一時好好,一時好抑鬱,但從來冇的認知既幻覺,我個陣係醫院都係講我自身感覺啲病症出黎,但我有誇大到,個時好似嚇親咁全身覺得唔妥,最主要係個頭,所以係咁同醫生講個腦有事,到最後照左冇野,我都接受可能我頭痛肉跳呢啲係幻覺,照食藥,到依家發覺冇乜改善

sorry for 字海

食咗4個月但停咗個幾月
生存到 應付到啲野
易控制過以前
最後醫生叫我唔洗食藥

點抗到?
跑完無咁易有壓力?
個排又真係好好多

一跑完就清曬壓力,另外有抗抑鬱既魔法加持
諗野會正面好多 panic attack都好快recover返
而家日日都跑 感覺可應付更多壓力
總之就正到無倫 好似搵到隻有效既新藥咁
無上連登幾日。
各位巴絲近來好嗎?

無上連登幾日。
各位巴絲近來好嗎?

食咗4個月但停咗個幾月
生存到 應付到啲野
易控制過以前
最後醫生叫我唔洗食藥

點抗到?
跑完無咁易有壓力?
個排又真係好好多

諗野會正面好多 panic attack都好快recover返

試試佢 認真
我就跑五十分鐘既 一攰就行路 唔算辛苦

食咗4個月但停咗個幾月
生存到 應付到啲野
易控制過以前
最後醫生叫我唔洗食藥

點抗到?
跑完無咁易有壓力?
個排又真係好好多

咩魔法加持
我17歲果年阿媽走左 本身單親變左做孤兒仔 我阿媽走果陣就係我考中文DSE前個半星期 原本except 20幾分可以入到hku結果仆直晒入唔到dream school讀唔到想讀既科

本身沒太多朋友 平時都係笑笑口對著人 有咩事都沒同人分享 平時匿埋係房摺 唔開心果陣就介手

結果阿爺帶左我去中環睇私家精神科

食左大半年藥,副作用令到個人成日作嘔頭暈

食咗4個月但停咗個幾月
生存到 應付到啲野
易控制過以前
最後醫生叫我唔洗食藥

點抗到?
跑完無咁易有壓力?
個排又真係好好多

咩魔法加持

你會知道咩叫一路跑一路笑

食咗4個月但停咗個幾月
生存到 應付到啲野
易控制過以前
最後醫生叫我唔洗食藥

點抗到?
跑完無咁易有壓力?
個排又真係好好多

咩魔法加持

我諗緊係藥黎定安多酚

食咗4個月但停咗個幾月
生存到 應付到啲野
易控制過以前
最後醫生叫我唔洗食藥

點抗到?
跑完無咁易有壓力?
個排又真係好好多

咩魔法加持

我諗緊係藥黎定安多酚

安多酚啦
我17歲果年阿媽走左 本身單親變左做孤兒仔 我阿媽走果陣就係我考中文DSE前個半星期 原本except 20幾分可以入到hku結果仆直晒入唔到dream school讀唔到想讀既科

本身沒太多朋友 平時都係笑笑口對著人 有咩事都沒同人分享 平時匿埋係房摺 唔開心果陣就介手

結果阿爺帶左我去中環睇私家精神科

食左大半年藥,副作用令到個人成日作嘔頭暈

有冇諗過見CP

成人個邊住過幾日都幾恐怖,試過擺啲零食係床櫃,等朝比班冇自制力既病人拎黎食鬼哂又有個人夜晚喪叫暴龍咁

你真係住過?
申利入過青山

一定唔係你咁講

之後住左三個月青年

巴打你既經歷同我一鳩樣,都係青年無位入左幾日大埔,大埔醫院真係好撚恐怖,分分鐘鳩叫個個係我地都見過個個

你真係住過?
申利入過青山

一定唔係你咁講

之後住左三個月青年

巴打你既經歷同我一鳩樣,都係青年無位入左幾日大埔,大埔醫院真係好撚恐怖,分分鐘鳩叫個個係我地都見過個個

果個應該係屋企人當托兒所咁比佢住一世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞