召集所有精神病情緒病患者(3)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
又喊緊....
我以為自己個depression 好左...
個原來從來無離開過我
頭先一個人出街覺得好辛苦又Down

無朋友就係咁
又喊緊....
我以為自己個depression 好左...
個原來從來無離開過我

其實如果同醫生講停藥同停睇,通常佢地係會點處理?

唔想再食藥

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁
覺得自己有抑鬱同 精神緊張
發生事我會好想喱埋 要入房熄燈 搵被"cum"實自己
好易小小野都好擔心,會諗到個人成日有自殺念頭

但同屋企講只係比人屌我話我多餘同埋啲更難聽嘅野

幾時開始
同埋咩情況會特別西利

由幾年前開始會係咁抓自己隻手同縮喺房嘅角落到以家越嚟越嚴重
試過因為打電話搵人,打左20幾個佢無聽會失控喺街喊
好多野人地會覺得無咩大不了,但我會好緊張,緊張到好多野好擔心然後喊

對住屋企人特別咁,因為佢地講野會好盡

似乎屋企人會影響到你緊唔緊張

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁

社康姑娘唔會再理架?
朋友有精神病,其實可以點幫佢?

無朋友就係咁

經常一個人出街食飯
朋友有精神病,其實可以點幫佢?

平常心ok,或者佢唔開心時聽佢講心事(唔需要比咩意見,你做佢聆聽者已經ok)

但唔好講咩
睇開啲啦
好小事啫
加油
有勇氣去死點解無勇氣生存落去呀

聽完會反感

無朋友就係咁

經常一個人出街食飯

行山我會一個人行,依個就勁自在舒服
但頭先去人多地方,個人啲情緒就會變到咁

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁

社康姑娘唔會再理架?

你想淨見姑娘唔睇醫生?
好辛苦 讀書同錢銀方面都好大壓力
精神長期緊張,個腦成日實晒
一諗野就頭痛
讀緊u 之前收warning 話成績再差會比人term
覺得自己好廢好唔掂
好怕又炒
炒左都唔知點算
愈諗愈灰
做咩都冇晒動力 冇晒興趣
野又唔想講 食野又唔想食 出街都心神恍惚咁
剩係感覺到頹
持續左兩三個月
有人開解 都聽唔入耳
不受控係咁諗d 唔開心既野
依排自殺念頭係咁反覆出現
覺得自己好似冇得救咁
有時係度諗都唔知生存為乜咁
好想quit game 死左佢算

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁

社康姑娘唔會再理架?

你想淨見姑娘唔睇醫生?

唔係,係驚唔覆診,社康姑娘會通知家人
好辛苦 讀書同錢銀方面都好大壓力
精神長期緊張,個腦成日實晒
一諗野就頭痛
讀緊u 之前收warning 話成績再差會比人term
覺得自己好廢好唔掂
好怕又炒
炒左都唔知點算
愈諗愈灰
做咩都冇晒動力 冇晒興趣
野又唔想講 食野又唔想食 出街都心神恍惚咁
剩係感覺到頹
持續左兩三個月
有人開解 都聽唔入耳
不受控係咁諗d 唔開心既野
依排自殺念頭係咁反覆出現
覺得自己好似冇得救咁
有時係度諗都唔知生存為乜咁
好想quit game 死左佢算

依家我處境都好似你,我又係讀緊書,又係愁錢,搬左出黎住開支大到未捱到下期糧已經無哂$,但我連申請公屋資格都無

我上學期已經有兩科要補考,所以對黎緊考試係無信心,同其他同學比,我領悟力又差一大截,而且記黎記去都係唔入腦

我人生就好似垃圾咁,係又臭又廢,狗也不屌

唉點解老母要生我
我終於知道我應該好多價值觀錯哂同埋個壓力源係阿媽到

細個好痴阿媽,佢成日同家姐鬧交我都做和事佬甚至同家姐交惡,的確佢有野做錯,但阿媽都極固執極敏感個種人黎。搞到細個姊弟感情都一般

話說呢排阿媽記性好似好差,成日講野都講幾次先聽得明同聽得到咁,咁佢本身有隻耳又聾聾地,咁我做屋企人覺得有問題咪提下佢,叫佢睇醫生囉,真心驚佢腦退化。加上我又有情緒病,都可能有少少遺傳可能。

咁又有同親戚傾過下,佢都覺得阿媽有啲唔妥,叫我唔好刺激佢咁多。咁佢呢幾日聽得我講得多,以為我咩睇佢唔起,成日講佢衰野先會有人咁話佢老回塘,冇記性。咁我心諗知你有問題提出比你,你唔信咪算,唔通完全唔提你叫好咩,依家佢諗埋一邊,好似個個針對佢咁wo...痴線

之前家姐趁母親節送部按摩機比佢,又比佢鬧哂錢阻屋企位,多謝都冇句,仲話有心比錢仲好啦乜乜乜,真心唔識相處,就算細個幾大仇,人地比孝心你咪多謝下做下戲囉,每次做咩都有錯,低能。我長期係呢個屋企做咩都唔岩,你話唔痴線都難啦

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁

社康姑娘唔會再理架?

你想淨見姑娘唔睇醫生?

um....我個陣係本身睇緊私家 之後食藥食到好辛苦 轉左公立就去左一次就冇去 但我有同老母講話我食藥食到好辛苦又唔係特別有效 我講我好得七七八八我老母先俾我停
但其實冇乜大好轉 只係依家識收埋左 不過唔食藥感覺仲好啲
btw我有朋友食藥食左起碼六年都冇好過 反而對藥有左依賴

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁

社康姑娘唔會再理架?

你想淨見姑娘唔睇醫生?

um....我個陣係本身睇緊私家 之後食藥食到好辛苦 轉左公立就去左一次就冇去 但我有同老母講話我食藥食到好辛苦又唔係特別有效 我講我好得七七八八我老母先俾我停

多謝你呀巴打,其實我都好糾結食唔食藥,醫生老虎蟹都會叫你食

我唔想一世都食藥呀
家姐趁母親節送部按摩機比佢,又比佢鬧哂錢阻屋企位,多謝都冇句,仲話有心比錢仲好啦乜乜乜,真心唔識相處,就算細個幾大仇,人地比孝心你咪多謝下做下戲囉,每次做咩都有錯,低能。我長期係呢個屋企做咩都唔岩,你話唔痴線都難啦

家人真係最影響人,唉

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁

社康姑娘唔會再理架?

你想淨見姑娘唔睇醫生?

我唔想一世都食藥呀

我都諗緊睇唔睇好
但我啲mood好兩極

唔想再食藥

直程唔好去 我之前係咁

社康姑娘唔會再理架?

你想淨見姑娘唔睇醫生?

我唔想一世都食藥呀

我都諗緊睇唔睇好
但我啲mood好兩極

幾時覆診呀
有無巴絲未訓? 其實追咗po幾日 聽見好多日生日上都有好大既難關要克服
曾經有一刻我想靠自己而唔係靠藥物
但我發覺, 藥呢回事。如果你食左會舒服你捨得低又要自己唔舒服嗎?我講既只係xanax diazepam lorazepam...
有無巴絲未訓? 其實追咗po幾日 聽見好多日生日上都有好大既難關要克服
但我發覺, 藥呢回事。如果你食左會舒服你捨得低又要自己唔舒服嗎?我講既只係xanax diazepam lorazepam...

唉但真係食到人走樣

唉但真係食到人走樣

仲有我真係覺得所謂好番係一個騙局,醫生角度點都要你一世食藥架啦,咁真係叫好番咩
瞓唔到
好辛苦
好想即刻死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞