電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
請問一支 二手prs custom 24 大概放幾錢?
lm
師兄我放緊喎,有冇興趣
Artist package, Whale blue, quilt top
可唔可以send相黎望下?
留個tg?
fender 算唔算係良心牌子
一皮就買到 made in usa
質素都keep到
想問下呢度多唔多有玩電結他嘅Ching 會玩埋Bass

Btw 兩樣都廢
Ching Bass係自學?
其實都唔叫有學過,都係得閒汁下歌,自娛一下。
例如slap果d技巧,做到,個樣似,聲都少少似,但望落好雞同埋d手勢應該錯到7彩。
老老實實 個人認為同墨仔分別不大(純講聲)
手工可能好少少嘅 但點都唔係好抵架啦
買得都係為左個信仰
利申:fender usa用家
仲有咩牌子美製咁平
gibson shur ta schecter 閒閒地都2,3 皮
8年前買American standard 8500
suhr ta都算 boutique牌子
同level gibson les paul studio made in usa咪萬鬆啲到
同埋gibson 係set neck 條頸有angle 手工都多過fender
fender bolt on neck 而且設計本身就係分多部件 容易啲大量生產 所以都冇得直接比較

btw最抵嘅fender american performer(前deluxe)依家好似7000~8000
Kiesel / godin
Lsl都係一萬中
LSL有咁平架?
One series tele / strat係咁上下
我買左枝signature墨仔都皮幾
我買mij schecter 都係
發誓永不再買結他
Mij唔同啦
香港點訂

想入枝strat/ tele
如果筆直萬五樓下有冇推介
ebay 係咪會幾家賣同一枝二手結他?
Base tele我訂個到16-17k
睇吓樓主又做唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞