電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
498t +1
得一個in驚好快唔夠用
wd40
古典唔識留名學野
新手第一次彈斷線
想問下大大有冇高性價比既線推介?
PRS SE (定係冇分ga哈哈
斷線都正常
初學買axe io會好啲?定ur22c?

不過我已經買左solo
Pedal board 有一個位
要買delay+ reverb pedal. (最好delay同reverb分兩個switch)
有冇邊隻推介? (唔要caverns)
tc electronic hall of fame
tc electronic flashback

#
是但一隻
兩隻都有過 唔啱
用錢堆砌聲音
堆到明
一係買隻靚嘅multi試到明
再唔係就搵自己聽過 啱聽嘅歌parts. 再抄考返

利申 tuner > 2 overdrive > delay + reverb > looper
30000都未必好
3000Yamaha算啦
夠啦, 最多咪搭下d flanger呀chours果d用

買隻multi 都大把effect未用過
你叫我用helix 情何以堪
用rack唔使煩

helix 點
超大舊 超重
應該係最大舊既muti
聲點
聲唔錯 偏肥
一路都用開line6 野
想問下 Yamaha thr II, positive grid spark 同boss katana air 點揀好?
air用家 幾正 多effect 如果你中意自己調tone係幾啱
同埋自帶wireless好爽 用過返唔到轉頭
but有個舊處就係隻喇叭冇乜低頻 彈結他就ok 播歌就麻麻地

睇youtube review好似yamaha聲仲正
spark就聽講噱頭野(詳情唔清楚)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞