電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
係ar 係prestige mm1
呢支咩黎ga?
Schecter Nick Johnston sig
👍🏻 電結他有無邊隻線推介 用開9-42
Elixir 有3隻coating 邊隻好d
🙏🏻 等我都買黎試下
可能因為有coating 無咁bright
不過壽命長d 滑d 羅個平衡
Stringjoy
1046轉0946洗唔洗較trussrod?
我無較 我換左弦check 左無咩問題 就唔較la
只係較返bridge彈弓, 弦距 同八度音
發覺支結他3線 12格 G 音 有死點 d sustain 比較短 有無咩辦法 呢粒音好常用
新手報到
小弟想買支martin結他,想請教下想買支長用又好聲,過萬個d款係咪走唔甩? 例如d18
另外請問有無推介跪求解答
有冇師兄知道PRS SE standard 24同custom 24嘅分別喺邊度
見custom24貴成倍
有top同冇top 好似
SE 係印尼廠 同埋個top 係一塊皮 對音色無幫助
係鬼
custom係有maple top +veneer
standard就冇top
初學覺得型就得啦
睇過啲鬼佬forum,short answer: 無解的
好多結他都有,high end model會好啲

介唔介意講你支咩廠咩model
Oh原來係咁 Ibanez MM1 有死點諗住返去換 點知另一支仲嚴重 最後無換到
Gibson sg special如何,見到二手區有支,有冇ching玩過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞