電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
如果你淨係跟簡單譜練掃下chord只求滿足下自己

既話你日日彈你練幾日就彈到
我覺得幾難,d chord係高把位,初學好少彈
高把位隻手拗得無咁辛苦
可以望埋charvel個枝pro mod,
但個人鐘意ibanez az多啲
如果轟野可以睇埋啲hardtail嘅rg
Btw有冇人知ibanez木結係咪麻麻?
見有人放全單2000幾
占咪心想問下你識唔識ig個Djesus
見佢淨係follow你一個
唔識
嚇能到我即刻拎支結出黎練
不過今朝睇unfol左鳥 冇事
想問下Ching 中/中高階interface有咩推介

利申:用緊2i2

呢隻點睇
Lsl訂已落
見到group有支prs mh,好想屌
支strat想換個bridge humbucker pickup
換Dimarzio super distortion s(細size)
定Gibson 498T(大size)好?

細size就唔洗轉pickguard
各位大佬 支Prs Se Single cut 想換pick up 有冇啲咩好推介
想問下各位大佬
有冇amp sim係唔使經daw直接用ga?
直接買隻amp sim hardware

joyo, mooer, two note果d都有出
bias FX , STL tone hub都有standalone
我初學買左隻solo,其實係咪唔好用

我問學結他個呀sir初學用呢隻
其實唔差
只係我學咗幾年想upgrade
頭先個sales 氹我買其他,我好堅持要隻solo
想問下通利依家仲有冇返strandberg
Elixir 1-2綫冇coating可唔可以上油?
有冇響我朵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞