電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
如果想跟你學結他 應該pm你邊個電話號碼?
agger 如果同一時間只能夠keep1-2支結,咁舊/冇咁鍾意果支放翻出去都幾正常
有人係可預見將來都唔再玩音樂eg讀書,出國,咁佢執屋放翻支結亦合理
二手買賣過幾支結同amp等,都冇遇到咩伏
PRS SE不了,又貴,手工又唔係特別好
Aggar
有冇師兄訂過Kissel?
我見佢個網有個order list 有好多options都唔齊,係咪要email同佢講?
有冇師兄有評測?
新手, 係咪唔建議買二手電結他?
如果要買,有冇野要CHECK?
想多樣,
其實琴行買,有咩服務包?

例如有冇保養之類
想問quilted maple vs flame maple top body wood有咩分別?
bias有d吹大左...vst黎講的確出色, 但係咪真係可以用黎同真野比有保留..
要自備
我有學生考左5線bass video exam....超輕鬆....
等我的木結教學, 今次係絕對地獄世界未日級絕不走數
因為真係好多人當買賣下玩具轉下款咁
5547 3457(只提供wtsap查詢)
最好都係買一手先, 玩熟左你會知點分支結他好唔好
我聽唔出quilted同flame聲音有咩分別, 所以我就當一樣

但quilted近年好似有加價既勢
有冇咩推介
I personally recommend that you should read "Guitars" on your own time. It's a wonderful book written by Leonardo Deschanel, Zooey DiCaprio and Tiera Skovbye.
Quilted原來係平過flame ?
係咪"貴過"就唔敢一口咬定, 你知睇好多因素

但Quilted 呢個option 比以前有"貴左"既傾向, 只是小弟粗略觀察, 無fc
我用kemper感覺很好
Kiesel有好多hidden / custom option 可以email問

但佢地經常唔覆email,同埋起碼聽過2個case係整錯spec都照出貨

不過啲roasted flame neck係幾靚,手感都唔錯,聲就冇試真,可以自己上youtube聽下
Sire H7 就快起貨,師兄等多一個月聽下demo先,應該會抵過中價位Gretsch / Ibanez / PRS SE

同埋Ibanez 啲335同archtop 條頸都係超薄,同佢啲shredder guitar差唔多,建議去通利試左啱唔啱先
其實Ibanez az premium 同presitge除咗唔同廠之外分別大唔大
唔同廠做已經好大分別啦
用料,手功,hardware
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞