電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
可以dm我嗎唔知比唔比講價錢
早兩日去左通利見到好多支結他減價,見到呢個print 好靚有點心動。巴打們覺得抵唔抵入手?
之前有支Martin Woodstock都好想買,LM
呢支我都睇過
樣係得意既
呢個唔係好準的
佢淨係識跟英文字母+第一個數字嚟推斷年份產地,唔代表fender真係整過呢支結他
成5千銀....GS mini mahogany都買鳥...

但個print係幾靚, 都係買啦
買完記住拎黎幫襯我setup
個fingerborad好似有d可疑.... 比多d資料黎學下野?(model..價錢...來源..)etc
小弟玩開acoustic
想買支電結他玩grunge or punk
有乜推介
想問埋邊度買
認真問,如果新買結他,有咩要set up 架?

另外,舊個支結他用手機app tune音既時候經常搖擺不定,係咪正常架?
我已愛上網購
正準備第二支lsl specig好幾個網友dm我好似想一齊, 到時集合開箱
通常都係頸同action

正常
學木結他自學好定係出去報班好?
LSL 正啲 定係 esp horizon 1正啲
咁梗係黎我地度報班最好

如果條件唔容許, 自學都可以, 只係時間會用多D同埋有好多問題冇人幫你即時解答/解決會攪到好氣餒, 但一樣有人可以玩得好好

簡單黎講:
報班=easy mode
自學=hard mode

兩者都得到樂趣
LsL世一
想買 Acoustic 結他 但係決定唔到

Eastman e20om vs martin om28

定係d 韓國牌子 gopherwood / sole
有冇咩網址好介紹
巴打,最近有個親戚送左個matthew wan既guitar,想自學下,同埋想問下結他d聲怪怪地咁好似,成日同上網教學啲聲有岀入咁,有冇得搞
100%假野 恭喜
有冇人試過bare knuckle pickups同duncan如何
占仔出d片詳細介紹下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞