電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
好貴
Interface最平唔過千
Monitor又係幾貴幾平都有

又細又無線又平嘅野,如果係得嘅話無人買amp
自帶delay咁過癮
唔鐘意隻Amp仔, 好多鑊氣, 我而家擺左o係studio播歌算
根據占咪之前嘅建議,入門價錢嘅結他,個樣啱就去馬啦
我見blakcstar好似有好多effect包埋方便d先咁揀炸
不過我諗都係用住雜牌先等年尾大特價睇下有冇平野執下
有冇人想一齊初級二人班
天琦個個版E key 嚟㗎
我o個隻就係壞火牛位, 不過我換返個頭
另外幾個fd都係壞電子板
yes, 開心行先, 唔好唸咁多
係wor!! 係度夾都得wor!!!!
佢E flat黎
你Capo夾第3格跟住彈就似
好能興奮!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
即將有新結玩!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lsl ?
拍片?
新手木結他唔知應唔應該係度問…但都照問
想問右手勾弦果時係用指甲定指腹?我開頭用指甲但成日好似係度刮瓷器果d聲係度撩下撩下咁…但因為留左指甲for掃chord所以勾果時多數都係指甲掂到條弦…
yes!!
應該會
我用指尖, 冇留指甲, 掃chord用pick
新手電結他想問買二手epiphone les paul standard定全新les paul special ii好啲?
應該會買個Ampworks 用耳機output
想彈one ok rock嗰類同動漫歌
見柏斯epiphone les paul special ii全新都係2000$
出面carousell二手les paul standard就有set up好嘅$2000同未set up $1500
有咩建議?
https://bit.ly/2THGVF8
https://bit.ly/34LMBUN
Les paul唔好彈

有啲人話epiphone les paul似鼻塞,但我就無試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞