電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
等我再考慮下先
差唔多價位既木結他有無推薦啊
新手想買個結他過世,taylor推唔推薦
點睇 D major, F major 等等和弦用手指公撳第六弦?Good/bad?
highway star段solo練到 bpm 130上唔到去,好惆悵練極speed都上唔到去
第三張圖 塊fingerbroad個底應該唔係平㗎喎 應該假野
個底板係鋸過嚟
推呀我都想彈返taylor
睇下支maton放到幾錢先
baby taylor + anthem?
D major如果要用六線o係第10格.....手指公會斷....
D/F#, F major 用overthumb是常見的
想問下二手Yamaha fg junior值幾錢?
係咪後面單線o個度?
我用指尖彈晒成段, 唔洗郁muting位, 最懶最安全既方法
如圖:
https://www.instagram.com/p/B4UoedAhYtU/
幾舊水
$600?
係,我係指 D/F#,唔係第十格 D
男仔彈gs mini會唔會太細枝
我係郁手碗,咁係咪要用翻手指
想問吓有無人試過喺audiobuy.hk 買過野? 個網堅定流?
如果手長腳長彈Full size有視覺加成cow女有幫助
其實我都冇真係好分開, 但我係唸緊指尖黎pick
今日試咗,太細枝唔慣諗緊買a12定sole既結他
感覺彈結他cow仔易D
https://www.youtube.com/watch?v=o2f519eTDFQ
新手想學呢首幾耐得?
係咪木結呀呢個係?
想買 Acoustic 結他 但係決定唔到

Eastman e20om vs martin om28

定係d 韓國牌子 gopherwood / sole
TRUE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞