電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
有 方便嘅 但high gain聲有啲膠 clean同overdrive唔錯 而且玩啲effect一定要連手機app
同埋舊transmitter得4~5個鐘電 成日要叉電
Yamaha thr ii

boss katana air

想送俾人
大家會點揀
買左air 但人地話thr ii好聲啲
哭左
thr ii好似出新嘢
Thx ching
已買
我玩木結多
一次電夠我玩幾轉
隻thr10 ii 唔係新出架咩
畀acoustic用 自膠
新手jj想問點樣喺彈緊嘅時候轉tone
好似由clean 去distorted 咁
係咪要買腳踏
btw用緊digital modeling amp
amp應該有個foot switch俾你轉到channel清拆
如果冇就買effect啦
純粹鍾意les paul個款多啲
買枝靚啲應該有動力彈啲
Helix同Kemper有冇得比?
Helix好似可以同時用2個input 好似幾好
可以睇下串他牌子les paul shape, eg. LTD...
價錢有得比
但係kemper 2xx preamp
helix 5x preamp
我都無試過
不過youtube聽聲差唔多
入mix 應該唔覺...
我反而諗緊 fm3...
kemper win
通利買左隻truetone 1spot火牛插amp
一開gain就好多雜音係隻牛問題定點
平時入電芯noise冇咁勁的
咁ax8同kemper呢
kemper
fm3 vs kemper
占咪係咪官網訂Kemper stage?
佢個電源係德國插定會轉香港插比你?
我想問玩fingerstyles有無邊部acoustic結他推介budget 2000-4000
因為我自學咗兩年想換走部f310
Ching 有無人留意過依枝野?
7千頭 入唔入得過
https://www.tomleemusic.com.hk/products/prs-se-custom-24-limited-edition-charcoal-cherry-burst-electric-guitar-電結他?_pos=7&_sid=b3cfb5426&_ss=r

想請問如果新手用呢支limited edition PRS SE Custom 24有冇問題
四千幾呢個價錢嚟講 貪佢音色多樣
慢慢探索下鐘意咩style
係咪同原版冇乜分別?除咗Ebony fretboards(應該係好啲?)

另外想問PRS係咪仲有藍色dye 會fade 呢個問題
如果係就唔考慮藍色了
未試FM3..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞