電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
呢隻好聲咩?
聲偏bassy!最緊要佢個app好玩:

你在YouTube/Spotify/Apple music 找歌,它幫你分析chord,你可以跟住彈;
再唔係自己撩幾個chord或撩段野,佢幫你配段bass加鼓,你可以鳩jam;
再唔係佢default唔同風格 backing track,可調key和速度,又可以鳩jam。

千零蚊隻amp 仔,功能多到講唔晒,放房jam歌聽歌,仲想點?

官網買,兩三日到,30日內可退貨。
衡量完價錢同埋體積最尾買左katana mini
想問係咪買返啲pedal既火牛就得
可以係邊度買?
用緊boss gt-1000但覺得好重好大舊
換Moore ge250 定 hotone ampero好定有其他仲好嘅選擇
點睇boss waza air 值唔值得買?
4 cable
至少係正常人返工時間
但個tube amp無return個窿點算
單純練野唔嘈到人係值
我之前專登買左Sony mx4 駁interface 接電腦練野 點知有boss waza air 駁手機就搞掂 激死我
gear呢家野愈買愈多係正常、同埋普通耳筒

同mon用耳筒又唔同, 全部加左味精

不過練野最好真係用iPad, PC無話見有好用既

可以調速既音樂播放軟件, 但ipad或MAC有
搭單問 GT-1000 core 好唔好
玩drop c又玩正常嘢係咪好麻煩
買多枝
冇錢
不想努力了
用drop pedal
headless結他drop tuning係咪要好似floyd rose咁扭過後面啲螺絲
正常所有結他你改個tuning 都要重新set 過會好d
ipad加乜野interface?
我自己用緊Yamaha ag06,

focusrite solo可以,另外line6, irig都得

Zoom 果隻都好似support, 記得買埋個adapter
用過irig + bias FX on iPad pro, 好垃圾。。。d聲好膠。。。結果都係用返電腦STL amphub

你ipad玩用multi定amp sim?
我而家iPad淨係用黎播歌練野同執歌用

以前我用JamUp, d聲仲膠到標煙

而家就kemper同fx2, 我用interface駁住iPad

接去Kemper 做aux in黎練, 兩個世界

但我都照有買waza air, 有時夜晚就咁戴住

無線播歌咁聽住練習真係唔使嘈到屋企人
有冇相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞