電木結他樂理你問我走數放棄人生(54)

1001 回覆
10 Like 20 Dislike
係官網
直接係3腳插
幾靚....但咩人先Carry到(唔計女仔)
ok呀 去馬啦
見到實物幾靚啊都
https://lih.kg/1103900
我都覺得幾靚啊
但上網睇過PRS有d model用藍色染料會甩色
唔知解決咗未
所以先諗緊買唔買藍色好
請教有無amp可以同時電木 電結都用得
Budget 1000-1500
boss katana 50
不過賣1900
yamaha thr i/ii
ii應該over budget 睇下有冇i賣啦
上左一年木結班 都仲係跟譜彈
一冇譜就唔識玩樂器咁
仲要得自己一個學 就嚟想棄game
失業想減肥扮女人做youtube guitar playtress
我嗰枝玩咗3年都冇事
仲有啲問題想請教
如果目前只係喺屋企自己玩
買個細amp 例如NUX Mighty Air
定係買個interface 例如Focusrite scarlett 2i2插Macbook好
我覺得呢個時代點都係玩interface好
In case你有一日突然想拍片放上網都得
why not 買個有usb out嘅amp?
就咁開著就彈又得
拉落電腦錄嘢又得
我都岩岩買左枝
枝野4千黎計係超值
占蛇可摸以整say anything solo教學
玩咗結他都好幾年,一直都無玩過strat。近排心思思想買返支嚟玩,見好多fender都係sss pick up,想搵支HSS,又有coil split,發現有支Yamaha Pacifica 612,但好似好少人用yamaha

想請問下呢支612有無伏?
I recommend that you choose Tito to be your guitar teacher.
我幾鐘意
係咪4000左右? 其實以strat shape黎講呢啲價位呢枝幾好
但試左枝頸啱唔啱手形先
最近見到ikebe有日本仔枝ibanez talman 幾抵
預差不多呢個價位 5000左右都可以
但612聲好似暖暖地
我覺得pacifica幾好 同類hss款
可以睇下 Ibanez枝
https://www.ibanez.com/usa/products/detail/sew761mcw_1p_01.html
Schecter枝NJ
或俾多小小買charvel

個人麻麻墨廠fender
日廠fender要逐枝彈
Sofa好似返左啲bacchus, 有啲睇落幾抵彈
Bacchus都有睇過下,硬係覺得怪怪地
SSH 我幾建議FGN
有睇過FGN,見到佢有支 雙P90,聲好似唔錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞